Vinná klobása s francouzskou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Z mouky, soli a másla nakrájeného na kostky uděláme směs podobnou drobence, přidáme vejce a med a rychle zpracujeme těsto, aby se máslo příliš nerozehřálo. V případě…
Nejprve očistíme dýni, vyjmeme semínka, nastrouháme ji na jemnějším struhadle a mírně osolíme. Do mísy s dýní nastrouháme i jablka, která neloupeme. Přidáme cukr,…
Ušleháme tvaroh s vejci, máslem a cukrem, nakonec vmícháme krupici s práškem do pečiva. Pečeme na vymazaném plechu na 160˚C do zlatova. Při vyndání z trouby by se měl…
Kapustičky očistíme a opereme. Cibuli orestujeme na oleji a přidáme i překrájené kapustičky, přelijeme vývarem a při střední teplotě asi 15 minut vaříme. Na suché…
Porce kuřete osolíme, po všech stranách okořeníme kari, vložíme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou. Po chvilce je podlijeme trochou vody a dusíme. Téměř měkké…
Maso rozdělíme na dvě porce, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a upevníme špejlí nebo provázkem. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, maso zprudka…
Nejdříve připravíme náplň. Máslo rozehřejeme na mírném plameni, přidáme cukr a ořechy. Odstavíme a až trochu vychladne, poté do ní zamícháme žloutek.Z uvedených surovin…
Nejdříve připravíme náplň. Máslo rozehřejeme na mírném plameni, přidáme cukr a ořechy. Odstavíme a až trochu vychladne, poté do ní zamícháme žloutek.Z uvedených surovin…
Vytřeme máslem a vysypeme moukou čtvercovou formu o hraně 25 cm. Smícháme si hladkou mouku s kypřícím práškem a solí. Oddělíme žloutky a bílky. Ve větší míse utřeme…
Vytřeme máslem a vysypeme moukou čtvercovou formu o hraně 25 cm. Smícháme si hladkou mouku s kypřícím práškem a solí. Oddělíme žloutky a bílky. Ve větší míse utřeme…
Vytřeme máslem a vysypeme moukou čtvercovou formu o hraně 25 cm. Smícháme si hladkou mouku s kypřícím práškem a solí. Oddělíme žloutky a bílky. Ve větší míse utřeme…
Jablka nastrouháme, necháme chvilku odstát a vylijeme přebytečnou šťávu.Pokapeme citronovou šťávou. Vejce oddělíme, žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Přimícháme…
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně zprudka osmažíme na trošce oleje na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva stroužky česneku,…
Vejce vyšleháme se změklým máslem, postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr a též zašleháváme do máslovovaječné hmoty do pěny. Kapneme pár kapek vanilkové esence,…
Cuketu nastrouháme na hrubé nudličky.Nasekané bylinky vmícháme do umíchaného tvarohu s máslem. Přidáme nastrouhanou cuketu. Okořeníme a okyselíme šťávou dle chuti…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme…
Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka, kedlubnu očistíme a taktéž nakrájíme kolečka, mozzarellu pokrájíme na…
Cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova. Zasypeme paprikou, moukou a chvíli osmahneme.Přilijeme vývar a pořádně…
Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na másle. Maso vyndáme, ve výpeku osmahneme nasekaný česnek, zasypeme hladkou…
Ze sardinek slijeme olej, sardinky dáme do misky, rozmačkáme je vidličkou, přidáme ramu a sýr cottage, opatrně promícháme, osolíme a opepříme podle své chuti, můžeme…
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi papírem vystlaný a parmazánem vysypaný pečící plech (25x35 cm). Plátky dáváme v jedné vrstvě tak, aby…
Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.
Kuřecí stehna pečená na peřince z bylinkové nádivky: Delikatesa, kterou zvládne i začínající kuchař, chutná božsky
Rizoto zřejmě jíte i vy. Recept na to pravé italské vznikl z pomsty jednoho naštvaného skláře...