Pečené plněné papriky
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor,…
Lehký oběd nebo luxusní večeře na vás čeká na konci našeho receptu. Připravte si chutné krůtí maso s lahodnou a lehce pikantní křupavou zeleninou. Přidejte vhodnou…
Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Každá rodina má své oblíbené omáčky. Někdy je to ta nejjednodušší, zdánlivě nejobyčejnější, která dokáže svolat natěšenou rodinu ke společnému stolu. Zkuste cibulovou…
Pokud máte rádi asijskou kuchyni, jistě si oblíbíte recept na snadnou sečuánskou směs. Seznam surovin neobsahuje žádné speciální ingredience, většinu z nich máme obvykle…
Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály…
Plněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je…
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Cuketa se někdy tváří jako obyčejná nudná zelenina, ale když ji zapečeme se sýrem a naplníme podle chuti, vznikne z ní překvapivě dobrý wrap. Je jednoduchý, lehký a…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Konzumovat je můžete v několika různých obměnách. Třeba s přílohou v podobě brambor, nebo jimi můžete doplnit rajskou,…
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm založený na vepřovém mase. Hlavní ingrediencí, která omáčce dodává její charakteristickou chuť, je kyselá okurka, kterou bylo…
Smažené květákové karbanátky s mletým masem, provoněné majoránkou, zachutnají snad každému. Když k nim navíc připravíte hebkou bramborovou kaši a okurkový salát, máte o…
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Plátky masa naklepeme, osolíme. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd. Omotáme nití nebo sepneme jehlou. V hrnci osmahneme cibuli na…
Základem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…