Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie472 kJ /
113 kcal
Bílkoviny21,00 g
– z toho živočišné bílkoviny21,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky3,20 g
– nasycené0,77 g
– nenasycené1,62 g
–– mononenasycené1,36 g
–– polynenasycené0,26 g
––– omega 30,01 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Krůtí pečená roláda

Krůtí pečená roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…

Marie Svarcova

100 min

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…

Cibulová omáčka od babičky

Cibulová omáčka od babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Každá rodina má své oblíbené omáčky. Někdy je to ta nejjednodušší, zdánlivě nejobyčejnější, která dokáže svolat natěšenou rodinu ke společnému stolu. Zkuste cibulovou…

fraudidi

40 min

Holubce - plněné zelné listy

Holubce - plněné zelné listy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály…

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Plátky masa naklepeme, osolíme. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd. Omotáme nití nebo sepneme jehlou. V hrnci osmahneme cibuli na…

Jednoduchý lák na maso k uzení

Jednoduchý lák na maso k uzení

Recept ještě nebyl hodnocen 3,2

Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…

pavelk

90 min

Čína "Sečuán" Videorecept

Čína "Sečuán"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, jistě si oblíbíte recept na snadnou sečuánskou směs. Seznam surovin neobsahuje žádné speciální ingredience, většinu z nich máme obvykle…

Colombo65

30 min

Kuličky z mletého

Kuličky z mletého

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Konzumovat je můžete v několika různých obměnách. Třeba s přílohou v podobě brambor, nebo jimi můžete doplnit rajskou,…

oring

75 min

Okurková omáčka s masem

Okurková omáčka s masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Znojemská omáčka je tradiční český pokrm založený na vepřovém mase. Hlavní ingrediencí, která omáčce dodává její charakteristickou chuť, je kyselá okurka, kterou bylo…

pelda

75 min

Rybí karbanátky v nálevu

Rybí karbanátky v nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…

Moravské jitrnice

Moravské jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…

cathleen

245 min

Silvestrovské klobásy

Silvestrovské klobásy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bůček a kýtu nameleme na velké šajbě č. 14 a hovězí s lalokem na šajbě č. 6. Každé pomleté maso přiměřeně nasolíme zvlášť, promícháme a udusáme, nádoby zakryjeme…

pavelk

270 min

1 2 3 14

Naposledy jste si prohlédli