Krůtí pečená roláda
Recept ještě nebyl hodnocenSnad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 472 kJ / 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 3,20 g |
| – nasycené | 0,77 g |
| – nenasycené | 1,62 g |
| –– mononenasycené | 1,36 g |
| –– polynenasycené | 0,26 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor,…
Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Lehký oběd nebo luxusní večeře na vás čeká na konci našeho receptu. Připravte si chutné krůtí maso s lahodnou a lehce pikantní křupavou zeleninou. Přidejte vhodnou…
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli…
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Každá rodina má své oblíbené omáčky. Někdy je to ta nejjednodušší, zdánlivě nejobyčejnější, která dokáže svolat natěšenou rodinu ke společnému stolu. Zkuste cibulovou…
Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Plátky masa naklepeme, osolíme. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd. Omotáme nití nebo sepneme jehlou. V hrnci osmahneme cibuli na…
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…
Zvěřina je maso méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso před konečnou tepelnou úpravou naložit do marinády. Takto připravené maso je křehké,…
Pokud máte rádi asijskou kuchyni, jistě si oblíbíte recept na snadnou sečuánskou směs. Seznam surovin neobsahuje žádné speciální ingredience, většinu z nich máme obvykle…
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Konzumovat je můžete v několika různých obměnách. Třeba s přílohou v podobě brambor, nebo jimi můžete doplnit rajskou,…
Domácí nudle jsou výborné a na talíři skvěle vypadají. Stojí sice trochu námahy, ale plný talíř poctivého jídla stojí rozhodně za to. Připravte je s krůtími nudličkami a…
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm založený na vepřovém mase. Hlavní ingrediencí, která omáčce dodává její charakteristickou chuť, je kyselá okurka, kterou bylo…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Masová směs se zeleninou je zpravidla rychlým a chutným pokrmem. V tomto receptu najdete inspiraci na kousky kuřecího masa, které dochutí výrazná směs pepřového koření.…
Smažené květákové karbanátky s mletým masem, provoněné majoránkou, zachutnají snad každému. Když k nim navíc připravíte hebkou bramborovou kaši a okurkový salát, máte o…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Bůček a kýtu nameleme na velké šajbě č. 14 a hovězí s lalokem na šajbě č. 6. Každé pomleté maso přiměřeně nasolíme zvlášť, promícháme a udusáme, nádoby zakryjeme…