Šunkový perkelt
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Tento recept jsem odkoukala v jedné oblíbené restauraci ve Znojmě, kam se rádi vracíme. http://www.restaurace-u-bazalu.cz/ Důležité je podávat se špekovým knedlíkem ! …
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Hovězí patří mezi oblíbené druhy mas. Protože si za něj připlatíme, objevuje se často na svátečních tabulích. Ochutnejte tuto nevšední úpravu s bezinkovou omáčkou,…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme …
Maso nakrájíme na 5 řízků, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na tuku po obou stranách opečeme. Opečené maso a očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme střídavě do…
Cibuli oloupeme, nakrájíme a podusíme. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Opečené…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme maso nakrájené na kostky, osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Pak zalijeme malým množstvím vody, osolíme…
Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě…
Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu). Z masa s kostí, bobkového listu a…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky cca 2 x 4 cm, obalíme v koření Kotányi - Chilli con carne - celý obsah sáčku vetřeme do masa.Maso zprudka na oleji…
Z hovězího masa dle vlastního výběru vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme, opepříme a poklademe plátky…
Hovädzie mäso som umyla osušila kuchynským papierom a nakrájala na medailónky. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla, keď pustila tuk, pridala som medailónky a…
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Hovězí maso (může být zadní i přední, dle vlastního výběru) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, osolíme a…
Šťavnatý plátek dobrého hovězího masa připravíme na grilu a ochutíme ho čerstvým voňavým tymiánem. Podáváme ho s pestrou restovanou zeleninovou směsí, kterou ochutíme…
Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa, společně s jednou lžící nasekané petrželky. Cibuli nasekáme. Mrkev a celer…
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme maso (nakrájené na malé kousky) s nadrobno nakrájenou cibulkou, aby maso bylo hnědé na všech stranách. Poté zalijeme…
Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí…
Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na…
Plátky masa očistíme, naklepeme, osolíme, posypeme jemně libečkem a necháme chvíli odležet. Na pánvy si orzpálíme olivový olej, vložíme maso a opékáme z obou stran.…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…