Hovězí maso s nakládanými hříbky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Předkrmy 5 názorů

Suroviny

600 g vařeného hovězího masa vcelku
400 g hříbků ve sladkokyselém nálevu
sůl podle potřeby
mletý pepř nebo jiné vhodné koření
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a na talíři obložíme naloženými hříbky i s trochou nálevu. Podle potřeby osolíme, okořeníme a podáváme s chlebem.

  2. Maso může být teplé i studené.

Poznámka

Tímto předkrmem mě před 40 lety pohostila tenkrát nastávající tchýně a od té doby se tahle dobrota u nás často opakuje.

Já používám hovězí kližku, kterou před vařením omotám dvojitou nití, aby dobře držela tvar. Ale jinak se dá použít i přední hovězí obrané od kosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí maso s nakládanými hříbky

Tématické fráze: hovězí maso s hribkama hřibky na smetaně s hovězím masem

Zapomněl/a jsem heslo