Guláš z Flámska
Recept ještě nebyl hodnocenLacne hovadzie maso -predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu ( vela ) a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lacne hovadzie maso -predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu ( vela ) a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Přidáme osolené a opepřené plátky masa. Zprudka osmahneme a podlijeme vodou a pivem. Přidáme protlak a dusíme doměkka. Až…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní)omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a…
Plec uvaříme a nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme plátky hovězího masa, na plátky nakrájené žampiony a kmín. Maso opečeme po obou…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme…
Hovězí kousky omyjeme, pokud jsou různě velké, rozkrájíme tak, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Žampiony rozkrájíme na poloviny, pórek nakrájíme na…
Plátky masa naklepeme, z jedné strany posolíme, z druhé posypeme paprikou a dáme orestovat na hodně rozehřátý olej. Po orestování masa přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriky, rajčata, hovězí konzervu, kečup a koření. zakryjeme poklicí a necháme dusit. Mezi tím si uvaříme…
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přendáme ho do pekáčku, přidáme tymián a mírně podlijeme. Pekáček přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby - na cca…
Na 1 lžíci oleje usmažíme osolená a opepřená vejce. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ze 2/3 hořčicí a kečupem. Na potřenou část rozetřeme usmažená vejce,…
Maso omyjeme, nakrájíme na proužky asi 4 až 5 cm dlouhé. Papriky rozpůlíme, očistíme a pokrájíme na nudličky. Rajčátka omyjeme, pokrájíme a rozpůlíme. Česnek si…
Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
Dno pekáčku vyložíme částí anglické slaniny. Druhou vrstvu tvoří maso, které si pokrájíme na tenké nudličky, zasypeme je drobně nakrájenou cibulí a lehce posolíme a…
Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené. Klasickým způsobem uvaříme…
Plátky trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý dáme trochu zelí, kousek cibule a slaniny, svineme a převážeme nití jako ptáčky. Obalíme je v mouce a opečeme na…
Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na…
Na olivovém oleji zpěníme rozkrájenou cibuli, česnek a zelený pepř. Přidáme hovězí nebo krůtí mleté maso, chilli, sůl, pepř, kmín, oregano, kurkumu, bazalku, červený…
Asi 0,5 kg mouky zaděláme s vodou a kvasnicemi. Poté se těsto nechá v teple kynout. V průběhu kynutí ho dvakrát nebo třikrát srazíme měchačkou. Po vykynutí se těsto…
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme náplní z půlky cibule, žampionů a hrášku a kostiček mrkve, které si chvilinku podusíme na 2 lžících oleje. Necháme…
Mäso pomelieme a v mise dobre premiešame so striedkou z čerstvého chleba, ktorú sme predtým namočili v mlieku a vyžmýkali. Pridáme prelisovaný cesnak, vajce, parmezán a…
Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Na oleji zpěníme nakrájenou velkou cibuli a přidáme kousky masa, osmahneme, osolíme a opepříme. Dusíme do vydušení tekutiny. Přidáme sladkou papriku, protlak a podlijeme…
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme uležet, nejlépe přes noc, do lednice. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm zprudka opečeme a…