Jablkový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte pro svoje sladké víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte pro svoje sladké víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, na másle je orestujeme a ochutíme pepřem a kmínem.V hrnci necháme rozpustit sádlo, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme vývar.…
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlašské ořechy a čokoládu nastrouháme.Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem.Po částech přidáváme tvaroh,…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme…
Perník je snadná a rychlá buchta, kterou milují snad všichni bez rozdílu věku. Tento recept je navíc hrníčkový, takže na jeho přípravu ani nebudete potřebovat váhu.…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Ať už je znáte jako úly nebo vosí hnízda, jedná se o totéž oblíbené nepečené vánoční cukroví. Voní ořechy a plněné pudinkovo-máslovým krémem patří k velmi oblíbeným…
Vejce, ricottu, mléko a máslo ušleháme. Do vzniklé hladké hmoty přidáme všechny sypké suroviny. Společné prošleháme, až vznikne polotuhé hladké těsto.Formu ( měla jsem…
Květák uvaříme v osolené vodě a po vychladnutí rozšťoucháme. Přidáme 2 vejce, trochu mléka, 4 lžíce polohrubé mouky a trochu strouhanky. Na závěr přidáme nakrájenou…
Na piškot: vejce oddělíme, do jedné misky dáme bílky a ušleháme v tuhý sníh. Do druhé větší misky dáme žloutky a cukr a vyšleháme. Přidáme hladkou mouku, olej a mléko.…
Sladké, voňavé a nadýchané lívance jako od babičky. Hladké těsto necháme vykynout a už smažíme kulaťoučké lívance. Jsou lahodné s jahodami, nebo přelité máslem se…
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
2 krajíčky toustového chleba potřeme až ke krajům marmeládou, přiklopíme druhýma dvěma krajíčkama chleba a rozřízneme na trojúhelníčky. V misce si rozkvedláme vejce s…
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř všechnu mouku. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme asi 20 minut odstát. Pak přisypeme zbylou mouku,…
Tyto laskonky se od klasických bílkových skořápek značně liší, nicméně patří mezi oblíbené cukroví našich babiček i prababiček. Kokosové těsto se tradičně rozválí a…
Jednoduchý a rychlý moučník s ovocem, který zvládne připravit opravdu každý. Lehká máslová bublanina s meruňkami, vonící citronovou kůrou a vanilkou se skvěle hodí k…
Toto tradiční cukroví s vůní zázvoru a lehce pikantní chutí je třeba nechat dlouho odležet, aby bylo dobré a měkké. Pokud si ale počkáte, určitě si nevšední chuť tohoto…
Brokolice v nivové omáčce je rychlý a chutný pokrm, který potěší milovníky zeleniny i výrazných sýrů. Jemná brokolice zalitá krémovou omáčkou z nivy tvoří lahodnou…
Voňavé a nadýchané lívance nejsou jen tím nejchutnějším startem do nového dne, ale také skvělou a rychle sbalenou svačinou pro vaše nejmenší. S přidaným banánem do těsta…
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku, zajímavě…
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit…