Smažený květák
Recept ještě nebyl hodnocenSmažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku…
Jednoduchá a chutná sýrová omáčka spočívá v sýru rozvařeném ve smetaně a ochuceném kořením nebo bylinkami. Podávat ji můžeme s masem, zeleninou, výborná bude k…
Připravit přírodní řízek není složité, ba naopak to zvládne i začátečník. Zvenku opečené dozlatova, uvnitř šťavnaté, přesně takové maso chcete. Pokud jako přílohu…
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Dozlatova usmažené, křupavé a po česneku vonící langoše, to je klasika, kterou uvítáme na pouti, koupališti, ale i doma. S našim receptem si můžete připravit i verzi…
Rychlý a vydatný oběd pouze z několika základních surovin. Vzhledem k jemné chuti smetanové omáčky je pokrm velmi oblíbený zejména u dětí. Základní recepturu můžete…
Venku se stmívá, děti spí, vy máte otevřenou láhev dobrého vína, ale nemáte k ní žádnou dobrotu? Pokud je v lednici listové těsto a sýr, během chvilky vykouzlíte úžasné…
Malé koláčky s různými druhy náplní neodmyslitelně patří na každý svatební stůl. Ať jich připravíte jakékoliv množství, nikdy nezbydou, protože jsou zkrátka božské.…
Malé koláčky s různými druhy náplní neodmyslitelně patří na každý svatební stůl. Ať jich připravíte jakékoliv množství, nikdy nezbydou, protože jsou zkrátka božské.…
Tenké a chutné palačinky podle anglického receptu si zamilujete. Zvládne je každý. Navíc je smažíme nasucho bez oleje. Hotové anglické palačinky doplníme oblíbeným…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme je na větší kusy. Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky.Obojí dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením, solí a trochou oleje…
Stejně jako koprová omáčka, má i polévka své odpůrce a milovníky. Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám podle našeho receptu jistě zachutná. Příprava je…
Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Vepřová plec je v české kuchyni velmi oblíbený typ masa, a to i proto, že je velmi snadné ji připravit. Stačí ji udělat na kmíně a máte skvělé jídlo, ke kterému se hodí…
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem,…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Patříte i vy mezi odmítače buchet na plechu? Připadají vám příliš obyčejné a fádní? Potom jste ještě nezkusili výtečné, téměř legendární, řezy Raffaello. Vypadají…
Zeleninové polévky jsou většinou nenáročné na přípravu i suroviny, ale přitom si na nich skvěle pochutnáme. Pórková polévka vyniká svou nezaměnitelnou lahodnou chutí.…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Klasické a velmi známé hospodské jídlo patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a…
Šťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…