Výborné kynuté těsto na cokoli
Recept ještě nebyl hodnocenS kynutým těstem se dá v kuchyni skoro čarovat. Vystačíte si s jedním univerzálním receptem a rázem můžete péct koláče, šátečky, záviny, buchty a mnoho dalších dobrot.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S kynutým těstem se dá v kuchyni skoro čarovat. Vystačíte si s jedním univerzálním receptem a rázem můžete péct koláče, šátečky, záviny, buchty a mnoho dalších dobrot.…
Upéct chleba, že je věda? Nikoliv. Pečení domácího chleba se opět vrací do našich kuchyní, neboť si jej připravíte, kdy chcete a jaký chcete. Máte rádi méně kmínu, více…
Pita chleby jsou základem mnoha rychlých jídel. Placky stačí ohřát nebo opéct, naplnit a máme večeři během chvilky. Skvělou alternativou k těm kupovaným jsou domácí pita…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte jednoduchý recept na tuto skutečně vynikající italskou pochoutku, neboť si ji připravíte přesně dle svých představ. Vše co si rodina bude…
Cuketový nákyp je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak zužitkovat nadbytek cukety ze zahrádky. Využijete do něj i větší přerostlé kusy. Jeho příprava je velmi snadná a…
Kynutý jablkový závin jako od babičky je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máte-li rádi, můžete k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané ořechy. Závin je…
Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější,…
Tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem jistě znáte, ale už jste zkoušeli variantu s masem vepřovým? Příprava je podstatně rychlejší, ale chuť zůstává skvělá. Jako…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na…
Gulášovka z cukety je chutná polévka, která skvěle využívá sezónní zeleninu. Tato polévka kombinuje sladkost cukety s pikantními tóny koření, čímž vytváří lahodnou a…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Domácí křupavé houstičky dokáží během chvilky provonět celý byt a přilákat nejeden mlsný jazýček. Podle babiččina receptu se vám zaručeně povedou a uslyšíte chválu ze…
Kuřecí maso nabízí nepřeberné množství možností, jak ho v kuchyni zužitkovat. Zkuste z něj připravit třeba jednoduché pikantní rarášky - drobné kousky masa naložené v…
Rychlé, nadýchané a bez čekání, to jsou kefírové lívance, které vzniknou bez kynutí. Ideální pro ty, kteří mají chuť na sladkou snídani, ale nemají čas na dlouhé čekání.…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, zasypeme cukrem, zalijeme olejem a necháme stranou cca hodinu. Občas promícháme. Ke konci přidáme skořiciPak přidáme zbylé…
Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa.…
Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky…
Jednoduché a rychlé sušenky z ovesných vloček jsou po upečení křehké a určitě vám zachutnají. Zvládne je i začátečník. Sušenky z ovesných vloček podávejte na snídani…
Občas se nám v kuchyni nedaří tak, jak si představujeme, ale nakonec přeci jen vykouzlíme úžasné jídlo. Tyto dýňové placičky jsou toho důkazem. Mají jemnou, lehce…
Připravit přírodní řízek není složité, ba naopak to zvládne i začátečník. Zvenku opečené dozlatova, uvnitř šťavnaté, přesně takové maso chcete. Pokud jako přílohu…