Chleba z Lievito Madre (LM) kvásku
Recept ještě nebyl hodnocenKvásek Lievito Madre je původní italský, pšeničný kvas, který se hodí na hutná sladká nebo chlebová těsta. Velice dobře se s ním pracuje a pečivo s ním má zvláštní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvásek Lievito Madre je původní italský, pšeničný kvas, který se hodí na hutná sladká nebo chlebová těsta. Velice dobře se s ním pracuje a pečivo s ním má zvláštní…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Upečte tento úžasně sladký a voňavý chléb, který zmizí, než se nadějete. Slazený je nejen cukrem, ale i přezrálými banány. Vylepšit ho můžete nahrubo nasekanými ořechy a…
Do mísy dáme všechny suroviny, promícháme, vysypeme na pomoučený vál a vypracujeme hladké těsto.Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme ručně …
Všechno postupně smíchat a vytvořit hladké těsto. Nechat chvilku v chladničce uležet.Plnit ořechové formičky do 3/4, lehce vmáčknout.Péct na 120-140 °C, je třeba…
Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté, vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Pokud chceme, můžeme do něj nasypat nadrcené ořechy.Plech…
Ze surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.Potom tvoříme malé kuličky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vařečkou uděláme v…
Vánoční cukroví, které je za chvíli hotové, provoní kuchyň, krásně vypadá na stole a výborně chutná. Do lahodné náplně se navíc dají schovat zbytky cukroví, které se…
Koprovka - pro někoho postrach školních jídelen, pro někoho vzpomínka na babiččinu skvělou omáčku. Každá domácnost má svůj recept. Někdo používá jako základ vývar, někdo…
Kuřecí prso rozřízneme na dva tenčí plátky, které přes fólii rozklepeme. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a lehce posypeme grilovacím kořením. Namleté maso…
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce a zbytek surovin. Zpracujeme těsto a na chvíli než uděláme náplň, odložíme.Tvaroh zpracujeme a dochutíme. Těsto vyválíme na cca půl cm a…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Milujete kokos? Tento recept je přímo pro vás. Neboť která surovina je tak krásně bílá, připomíná sněhovou pokrývku a na vánočním cukroví nesmí chybět? Košíčky jistě…
Mezi druhy cukroví, které na Vánoce nesmí na sváteční tabuli chybět, patří křehké ořechové pracny, provoněné skořicí a hřebíčkem. Nenáročné na přípravu, obalené v…
Křehké těsto, kávový krém a čokoládová poleva, to jsou rohlíčky přímo určené pro milovníky kávy. Do krému použijte ideálně silné a kvalitní espresso. Jedině tak vás…
Droždí rozdrobíme do misky, smícháme s troškou cukru a s trochou vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Přilijeme…
Očištěná kuřecí prsa nakrojíme a uděláme plátky, které lehce naklepeme přes fólii. Plátky osolíme, opepříme a poklademe šunkou, salámem (může být i jiný kořeněný) a…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe plátky slaniny a Čedaru, pevně stočíme a spíchneme párátky. Roládky obalíme v hladké mouce. V kastrole rozpustíme na…
Vynikající domácí jablečný štrúdl ocení nejen každý člen rodiny, ale i milá návštěva. Vláčné máslové těsto s tvarohem je rychle připravené a skvěle se s ním pracuje.…
Křupavé marokánky přinášejí dokonalou kombinaci sladkého kandovaného ovoce, voňavých ořechů a jemně křupavého čokoládového povrchu. Tento rychlý a snadný recept vám…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažený kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme esíčka nebo jiné tvary a při 180 °C upečeme.Na krém…
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm…
Těsto: Ingredience vložíme postupně do domácí pekárny. Zapneme program TĚSTO. Po ukončení programu z těsta vyválíme nudličky 1 cm široké a 20 cm dlouhé, které pak…