Vláčná perníková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenVymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
TĚSTO + KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a…
Lívance většinou připravujeme z řídkého kynutého těsta. Tady jsou kvasnice nahrazené práškem do pečiva, což umožní jejich pečení ihned bez čekání na vykynutí. Nahrazením…
Příprava klasického listového těsta je zdlouhavá a náročnější, což mnohé z nás odrazuje a raději si koupíme hotové. My vám ale přinášíme osvědčený recept na přípravu…
Tato příprava kuřecího masa je jednou z nejjednodušších. Snadno jí zvládne i začátečník. Použitím různých druhů mražené zeleniny dostaneme pokaždé jiný pokrm. Je jisté,…
Oblíbená retro polévka našich babiček, které dokázaly vykouzlit dobrotu ze všeho, co bylo právě po ruce. Dobrá teplá polévka zahřeje na těle i na duši. I naše hodně…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Čevabčiči, pocházející z balkánského poloostrova, jsou válečky z mletého masa, v tomto receptu ozvláštněné o nastrouhaný sýr. Okořeněné mletou paprikou, česnekem a…
Španělské churros (čti čuros) jsou do zlatova osmažené proužky odpalovaného těsta. Nejčastěji se podávají ke snídani s horkou čokoládou. Krásně křupavé churros voní po…
Už jste zkoušeli šátečky s povidlovou náplní bez kynutí? Jsou nadýchané, jemné a chutnají výborně. Těsto obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Což takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nedělní oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským…
Plněné tortilly získávají čím dál více na oblíbenosti a není se čemu divit. Pokud koupíte hotové placky, stačí je naplnit a během chvilky máte hotovo. Zkuste si…
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To…
Lívance jsou nedílnou součástí pravé americké snídaně. Nadýchané placky se podávají s kouskem másla a zalité javorovým sirupem. U nás se podávají na sladko se skořicí,…
Koblihy se dřív dělávaly zpravidla jen během masopustu. V dnešní době si je můžeme kdykoliv koupit, ale přece jen není nad ty domácí. Z kynutého těsta vytvarujeme…
Malé kuřecí řízky naložíme do směsi zakysané smetany a hořčice. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. Před smažením je obalíme v těstíčku ochuceném hráškem a šunkou. Pak už…
Malé kuřecí řízky naložíme do směsi zakysané smetany a hořčice. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. Před smažením je obalíme v těstíčku ochuceném hráškem a šunkou. Pak už…
Jednoduchá a chutná polévka, co zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Bramboráky jsou oblíbené napříč generacemi, které můžete ozvláštnit přidáním masa. Tím z nich vznikne méně obvyklé, zajímavé jídlo. Ať s vepřovým, nebo drůbežím masem,…
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění…