Mrkev - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Svíčková z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenCo rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Jemná zeleninová polévka nejen pro děti
Recept ještě nebyl hodnocenJemná zeleninová polévka s orestovanou krupičkou bude skvělý startér letního oběda. Zelenina by měla zůstat křupavá, krupička po osmažení na másle získá výbornou…
Cuketová krémová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová polévka z cukety je doplněná sýrem a zachutná každému, kdo má krémové polévky v oblibě. Cuketovou polévku si užijete v sezoně z mladých nepřerostlých cuket,…
Zeleninová polévka s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Mleté maso s mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenZapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Vepřové nudličky se zeleninou a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso nakrájené na nudličky opékáme asi 3 minuty na jedné lžíci rostlinného oleje.Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony…
Polévka s fazolemi a koprem na kyselo
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme nahrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s novým kořením. Přidáme mrkev a po orestování zasypeme moukou. Zamícháme a…
Polévka z vepřového kolena
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové koleno se dá využít v kuchyni mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do…
„Fazolová blča z Oltecu“ aneb fazolová polévka ze Starého Brna
Recept ještě nebyl hodnocenTato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka…
Krémová bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka, která v zimě nejen krásně zasytí, ale i zahřeje. Řeč je o bramboračce, kterou si díky tomuto receptu můžete připravit v krémové variantě. Brambory a kořenová…
Bún chả - grilovaný vietnamský bůček
Recept ještě nebyl hodnocenExotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž…
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně…
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenLíčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech.…
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Srnčí svíčková
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje…
Pikantní zelný salát
Recept ještě nebyl hodnocenZelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…
Polévka na způsob ragú
Recept ještě nebyl hodnocenMäso pokrájame na kocky, opečieme na oleji, zaprášime paprikou a zalejeme vodou (príp. vývar - kocka vývaru), osolíme, okoreníme, varíme. Vhodíme menšiu cibuľu v celku,…
Salát s balsamicovou zálivkou
Recept ještě nebyl hodnocenK létu neodmyslitelně patří grilování a odlehčené saláty. Tento svěží a jednoduchý salát, se zálivkou z medu, lehce nasládlého a kořenitého balsamico octa, bude přímo…
Čína "Sečuán"
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi asijskou kuchyni, jistě si oblíbíte recept na sečuánskou směs ala Čína. V seznamu surovin vás nečeká žádné větší překvapení a většinu věcí máme běžně…
Zeleninové rizoto s bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenBulgur uvařit s kostkou bujonu dle návodu. Zeleninu očistit a nakrájet. Mrkev krájím na plátky, protože je tvrdší než zbývající zelenina-použiji škrabku na brambory Do…
Další suroviny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Pět tradičních velikonočních moučníků: Klasiku v podobě mazance doplní medové jidášky, vajíčka z perníku i boží milosti
Peče celá země: Nejlepší svatební koláče jsou ty dvojctihodné. Jak na ně podle porotců soutěže
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží