Jednoduchý hamburger od BS
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá placka hovězího masa, jen lehce ochucená solí a pepřem. To je základ na skvělý hamburger. Mezi housku a maso můžeme vkládat svěží zeleninu, promazat oblíbenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá placka hovězího masa, jen lehce ochucená solí a pepřem. To je základ na skvělý hamburger. Mezi housku a maso můžeme vkládat svěží zeleninu, promazat oblíbenou…
Šťavnaté vepřové plátky, pomalu vařené v aromatické omáčce, se rozplývají na jazyku. Pomalé vaření zajišťuje, že maso bude krásně měkké a dokonale prolnuté s chutí…
Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude…
Na bramborový salát má každý recept svůj, někomu vyhovuje více majonézy, někdo má rád s uzeninou. Tento recept přináší základní úpravu bramborového salátu s kořenovou…
Recepty na bramborový salát by vydaly na celou knihu. I tento je zajisté originál. K bramborám přidáme zeleninovou směs, vajíčka a také párek. Místo majonézy pak…
Ruské vejce je retro lahůdkou, kterou jste mohli najít v bufetech na každém rohu. Jedná se o vařené vejce, servírované s pomazánkou, různými uzeninami a majonézou.…
Chlebíčky s bramborovým salátem, ozdobené vajíčky uvařenými natvrdo a majonézou, byly dominantou bufetů. Připomeňte si časy minulé a připravte tyto retro chlebíčky třeba…
Pochoutkový salát je hitem českých lahůdkářství. Skvěle chutná na chlebíčcích, ale také jen tak, jako svačina nebo večeře s rohlíkem. Tento velice oblíbený salát…
Pokud hledáte recept na chutnou svačinu nebo večeři do 20 minut, zkuste tyhle topinky. Stačí jen pár krajíčků chleba, cibule, vejce a váš oblíbený trvanlivý salám, a…
Špekáčky oloupat a podélně hodně nakrojit, cibuli nakrájet na půlkolečka a 3 okurky na podlouhlé čtvrtiny. Vložit do špekáčku čtvrtinu okurky a trochu cibule. Poskládat…
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do sklovita na oleji. Přidáme sladkou papriku, přilijeme trochu vody, aby paprika nezhořkla, pak na kousky nakrájené…
Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se…
Uvařené a oloupané vychladlé brambory protlačíme mřížkou na br. salát do mísy. Okurku a cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a odstraníme z něj vlákna,…
Jednohubky nemusí být nudné! Vsaďte na originální kombinace chutí, barev a tvarů, které zaujmou nejen chuťové pohárky, ale i oči. Připravte si netradiční pohoštění,…
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, používám škrabku na julienne. Okurku zbavíme semeníku, lehce oškrábeme, nakrájíme na proužky a vše dáme do větší misky.…
Struhadlo potřeme olejem, aby se nám sýr nelepil a pak nahrubo nastrouháme sýr, vejce a šunku.Najemno nastrouháme okurku a cibuli. Přidáme ostatní a promícháme.
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, na které se můžete inspirovat v tomto receptu.…
Z uvařeného králíka obereme maso a pokrájíme na kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, sterilovanou zeleninu a dáme i část nálevu. Přidáme Tatarskou omáčku …
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem…
Na větší pánvi osmažíme do sklovita cibulku, přidáme na kousky nakrájené sladkokyselé okurky, podusíme do měkka.Přidáme už nakrájené rybičky i s olejem a chvíli dusíme.…
Cibuli a drobně nakrájenou zeleninu podusíme na oleji spolu s kořením. Potom na zeleninu dáme maso a opečeme z obou stran. Až je maso opečené zaleme je horkou vodou a…
Maso nařežeme na velké plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Na maso pokládáme nakrájený párek, okurky a rozmíchaná vejce. Maso se směsí zabalíme do roličky a svážeme…
Maso, vejce, kapii a okurky nakrájíme na kousky. Přidáme hrášek (já jsem ho minutku povařila v lehce slané vodě a prudce zchladila). Můžeme použít i hrášek sterilovaný…