

Rychlý salát z červené řepy
Suroviny 2 porce
- 1 cibule, větší, jemně pokrájená
- sůl
- pepř mletý
- 300 g červené řepy - uvařené ve slupce doměkka, oloupané
- 150 g majonézy nebo zakysané smetany
- 150-200 g nakládaných okurek - drobně pokrájených
Postup přípravy receptu
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě, osolíme a opepříme.
Do mísy přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (můžeme zkombinovat), dobře promícháme a dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
Podáváme samostatně, s pečivem nebo jako přílohu tam, kde se hodí například i bramborový salát (řízek, kuře...).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý salát z červené řepy
K receptu nejsou žádné komentáře.