Láčenky a kvašáky
Recept ještě nebyl hodnocenNěkolik tradičních lahůdek si našlo cestu do srdcí mnoha generací. Mezi tyto pochoutky neodmyslitelně patří láčenky a kvašáky. Tyto speciality přinášejí do každého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Několik tradičních lahůdek si našlo cestu do srdcí mnoha generací. Mezi tyto pochoutky neodmyslitelně patří láčenky a kvašáky. Tyto speciality přinášejí do každého…
Velikonoční kraslice nemusí být jen ty malované a zdobené. Připravte si s námi tyto lahodné kraslice slané chuti. Do čistých vaječných skořápek naplníme vaječnou směs se…
Tento recept patří k naprosté české klasice a tvoří oblíbenou svačinku na cesty pro celou rodinu. Vyzkoušejte jej v nové podobě s čerstvým světlým pečivem, křupavou…
Pokud vám od oběda zbyl kousek kuřecího masa, můžete z něj během chvilky připravit výbornou pomazánku s červenou řepou a vejcem. Je ovoněná koprem a chutná zkrátka…
Omáčka Velouté je jemná světlá omáčka z máslové jíšky zalité vývarem, žádné mléko jako u bešamelu, ale poctivý vývar. V této verzi ji doplňuje řapíkatý celer, houby a…
Rychlá pomazánka z hub přijde vhod, když chcete využít čerstvé houby z lesa. Stačí pár základních surovin a krátká tepelná úprava. Jemná, chuťově výrazná směs se hodí k…
Hledáte inspiraci na rychlou a snadnou večeři? Zapečené tousty jsou jasnou volbou. S vaječno-šunkovou smaženicí a strouhaným sýrem si je zamilují malí i velcí. Tousty…
Tatarák jistě patří k oblíbeným chuťovkám k televizi i na večírek. Jeho obdobu můžeme připravit i z matjesových filetů. Ty drobně pokrájíme, smícháme se zeleninou,…
Masové závitky jsou sice pracnější, ale když se do nich pustíte, vždy sklidíte úspěch. Vepřové závitky s výraznou hořčicovo-slaninovou omáčkou můžete bez obav podávat i…
Srdce uvaříme doměkka v dostatečném množství vody se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Vařila jsem bez tlakového hrnce 2,5 hodiny…
Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do studenou vodou vypláchnutej koláčovej formy tak, aby sme mali trocha vyšší okraj.Na cesto rozložíme menšie tenké plátky syra,…
Pestrý bramborový salát se skvěle hodí k řízkům nebo jako součást obložených talířů. Připravíme ho z červených brambor, vařené zeleniny, vajec a šunkového salámu. Vše…
Cviklu (červenou řepu) nastrúhame nahrubo, pridáme olej, premiešame a necháme 10 minút postáť.Potom k cvikle pridáme nastrúhané tofu, nadrobno nakrájanú cibuľu, na…
Tofu, mrkvu, vajcia a kyslé uhorky nastrúhame nahrubo.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Jogurt premiešame s horčicou, sójovou omáčkou, korením a soľou. Pridáme k…
Květákové růžičky předvaříme v osolené vodě nebo páře na skus, necháme na cedníku zchladnout. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme je. Vajíčka…
Cviklu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme cviklu a za stáleho miešania 5 minút restujeme.Prilejeme vývar, pridáme…
Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme na tvrdo. Brambory nakrájíme na půlkolečka, stejně tak okurky a vajíčka. Cibuli, pokud je barevná, namočte na 5…
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z něj pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší…
Uvaříme celé kuře. Z vývaru uděláme polévku s nudlemi.Mezitím nakrájíme nadrobno nebo posekáme v mixéru: - 2 zcezené Moravanky (doporučuji Hradišťanky) - 3-4 středně…
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a vetřeme provensálské koření.Do kameninové nádoby pomalého hrnce (dále jen PH) dáme na kostky nakrájenou cuketu, okurky a…
Všechny suroviny smícháme dohromady, podebíráme, aby se suroviny nerozbily.Salát můžeme hned jíst, nemusí se nechat rozležet.
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky (na strúhadle na uhorky). Na troške oleja ju opekáme, kým sa nevyparí všetka tekutina.Tekvicu preložíme do misy, pridáme na kolieska…
Cibulku a okurku nasekáme na drobné kostičky, všechno dáme do misky, včetně konzervy s rybami. Opepříme, osolíme a vidličkou rozdrobíme ryby s cibulí a okurkou.Přidáme…
Na oleji opečieme z oboch strán filetky ryby (nakrájané na porcie), ktoré sme osolili. Vyberieme a uložíme bokom.Na tej istej panvici zakryté dusíme 10 min na polovicu…