Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

cathleen Kuchařka: cathleen

Jiné maso 4 názory

Suroviny

1 půlka staršího králíka
zelenina do polévky (měla jsem doma sušenou)
2 lžíce sádla
cibule
hladká mouka
3-4 kyselé okurky
fazolové lusky
sůl
mletý pepř
zakysaná smetana
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Králíka uvaříme doměkka se solí a zeleninou, maso obereme a nakrájíme, vývar přecedíme - část použijeme na omáčku, ze zbytku je výborná polévka.

  2. Na sádle zpěníme drobně krájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme. Za stálého míchání zalijeme částí zchladlého vývaru, přidáme drobně krájené okurky, pokrájené fazolové lusky a dobře provaříme.

  3. Během varu dochutíme mletým pepřem, lehce okyselíme trochou nálevu z okurek nebo kapkou octa a je-li třeba, dosolíme.

  4. Vložíme maso a vmícháme kysanou smetanu (do misky odebereme dvě naběračky horké omáčky, rozmícháme v ní smetanu a vše vlijeme zpět do hrnce). Podáváme s těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík s okurkou a smetanovými fazolovými lusky

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    distephano: bože, proto, že byl starý a na nic krom polívky a omáčky se nehodil;-)
    A zničený nám nepřipadal - chutnal:-D

    Odpovědět

  • distephano distephano(neregistrovaný)

    takto znicit kralika, boze proc? :-((

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Určitě moc dobré:-p+:yes: jen tak domácího králíka mít:-D zdroje nyní došly.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Pěkný recept,:yes: škoda, že už nemáme tu plnou králikárnu. Ale až koupím vyzkouším.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: králík na luskách recepty s fazolovými lusky králík recepty kralik a fazolky a okurka guláš s fazolovými lusky mléčná polévka z lusků recept kralikarny tipy a triky králík se smetanovou o