 
	
Hermelínový salát
Recept ještě nebyl hodnocenNe nadarmo nazýváme hermelín králem sýrů, podávat jej můžeme na vícero způsobů. Hermelínový salát se zakysanou smetanou a sterilovanou okurkou a paprikou má dokonale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Ne nadarmo nazýváme hermelín králem sýrů, podávat jej můžeme na vícero způsobů. Hermelínový salát se zakysanou smetanou a sterilovanou okurkou a paprikou má dokonale…
	
			 
	
Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme…
	
			 
	
	
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
	
			 
	
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
	
			 
	
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
	
			 
	
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
	
			 
	
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a narežeme na štvorce 5 x 5 cm. Potrieme horčicou, na každý uložíme plátok slaniny, posypeme syrom a uložíme kúsoček uhorky. Stočíme do…
	
			 
	
Maso nakrájíme na stejnoměrně silné plátky a opatrně rozklepeme co nejvíc dotenka. Naklepáváme maso přes fólii, která brání potrhání masa. Jednodušší varianta je nechat…
	
			 
	
Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
	
			 
	
	
Chuťově vynikající vaječný salát je připravený snadno a jen z několika málo surovin. Stačí mít vejce uvařená natvrdo, sýr, cibuli a majonézu a můžete se pustit do jeho…
	
			 
	
Dejte šanci zajímavému receptu na bramborový salát, který má svůj původ u našich západních sousedů. Pro nás netradiční zálivka je z překvapivých surovin, ale určitě…
	
			 
	
Mrkev uvaříme a nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájené okurky.Dále přidáme nakrájenou cibuli ze zavináčů, nakrájené zavináče a hrášek.Žloutky, olej a sůl…
	
			 
	
Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku,…
	
			 
	
Tenký plát rozpuštěného sýra, lahodná pomazánka a kvalitní šunka tvoří chuťově vyvážený předkrm i pohoštění pro každou příležitost. Nejenže skvěle vypadá na slavnostním…
	
			 
	
Přílohový salát ke smaženému, nebo pečenému masu může být vítanou změnou k obligátním bramborám, či kaši. Dochuťte si ho podle vlastní chuti do kysela nebo sladkokysela…
	
			 
	
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný…
	
			 
	
Do misky dáme smetanu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nastrouhanou okurku. Necháme alespoň dvě hodiny odležet, podáváme k hranolkům.
	
			 
	
Do kysané smetany - jedno jakou koupíte, dejte okurky nastrouhané na jemno(šťávu vymačkat - odlít). Dále cibuli drobně nakrájenou, cit.šťávu, hořčici, pepř, wor.omáčku,…
	
			 
	
Nejprve uvaříme brambory, zároveň mrkev a vejce, schováme 2 vejce na zdobení salátu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupaná vejce a mrkev…
	
			 
	
Kdo nemá rád rybí maso, ale chce zachovat štědrovečerní tradice, nebo jen tak pro legraci, může si udělat kapra neživého! Při troše šikovnosti a fantazie si můžete…
	
			 
	
	
Pekli jste, vařili a zbyla vám spousta bílků? Do mnoha receptů patří pouze žloutky, ale co se zbylými bílky? Dají se sice skladovat v lednici nebo zamrazit, ale je…
	
			 
	
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým…
	
			 
	
Vydatné a chutné jídlo inspirované tradiční moravskou kuchyní. Šťavnaté plátky vepřové krkovice se dusí s cibulí a okurkami, což dodá výrazně jemnou a pikantní chuť.…
	
			 
	
	
Zeleninové saláty jsou vyhledávané zejména v letních dnech, kdy nemáme moc chuť na sytá horká jídla. Už jste zkoušeli salát s červenou řepou? Osvěžující, lehký, a pokud…
	
			 
		
	
			 
		
	
			