Falešná "znojemská" omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku…
Základem výborného špekáčkového salátu, s majonézou a lehce kořeněným nálevem, jsou hlavně kvalitní špekáčky. Salát máte připravený během chvilky, pak už ho stačí jen…
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a…
Multifunkční hrnec je úžasný pomocnik. Pokud ho dobře osedláte, začnete využívat tlakové programy, nebudete ho již nikdy uklízet z linky. I obyčejné šunkafleky v něm lze…
Čočku si namočíme přes noc a druhý den uvaříme do měkka (čas jsem nehlídala - až byla měkká). Čočku rozmixujeme, vajíčko nastrouháme, okurku a salám nakrájíme na…
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Cviklu narežeme na kocky a dobre premiešame s olejom. Potom pridáme kukuricu, na kocky narezané uhorky, na kolieska narezanú cibuľu a premiešame. Prešľaháme všetky…
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací…
Kureci prsa oplachnout, osusit bavlnenou uterkou, podle chuti osolte, opeprete. Pak maso opecte na oleji, vyjmete a uchovejte v teple. Mrkev, petrzel i celer ocistete,…
Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene (je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka).Mrkvu a salotku ocistime.…
Zeleninové saláty jsou vyhledávané zejména v letních dnech, kdy nemáme moc chuť na hutná horká jídla. Už jste zkoušeli salát s červenou řepou? Osvěžující, lehký a…
Tlačenka je tradiční zabijačkový výrobek, který se většinou konzumuje jen s cibulí a chlebem. Tímto receptem ji lze povýšit na pikantní delikatesu. U domácí přípravy…
Jednoduchá a rychlá celerová pomazánka je plná vitamínů a nabije vás energií, což je zásluha bulvového celeru. Pomazánku zvládnou i začátečníci.
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do hluboké pánve na rozehřáté sádlo a špek dáme maso, poprášíme moukou a necháme zatáhnout.…
Rýži propláchneme a dáme zvolna vařit do osolené vody pod pokličku na zhruba 14 minut. Nevaříme dlouho, jelikož se ještě bude tepelně upravovat, tak by měla zůstat lehce…
Bramborový salát a kuřecí řízek jsou klasickou kombinací pokrmů, která se často objevuje na našich stolech. Bramborový salát přináší svou osvěžující a sytou chuť díky…
Láká vás připravit vymazlené slané pohoštění pro přátele nebo rodinu? S chutí do toho! V tomto receptu máte tři osvědčené tipy na lahodné pomazánky pro přípravu…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme kousek špeku, půlku vejce a půlku okurky. Pevně svineme a svážeme potravinářským provázkem…
Nevíte jaké chlebíčky připravit na silvestrovskou či narozeninovou oslavu? Zkuste tento recept na dva ne úplně tradiční druhy - s matjesem na červené řepě a se sýrovou…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Reportáž ze Salabky: Tatarák s fermentovaným česnekem a pravým zlatem, dvě mini porce za 1800 Kč a šéfova dokonalá blamáž na konci
Cukrářka Iveta Fabešová se vrací na scénu: Ve Werichově vile peče i popcornové zákusky a vydává sváteční kuchařku plnou cukroví
Hush puppies: Americké slané koblížky z kukuřičné mouky jsou nadýchané, křupavé a hlavně hotové za pár minut