Zdravá kokosová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.Mezi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ingredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.Mezi…
Datle přecedíme a rozmixujeme v mixéru na kaši. Smícháme ostatní ingredience a přidáme k nim datlovou směs. Vytvoříme těsto. Chvíli ho propracováváme, aby se spojilo. Z…
Vše smícháme dohromady, v případě potřeby přidáme trochu vody, aby těsto drželo pohromadě a necháme odležet. Poté vyválíme a vykrájíme tvary. Trochu se to trhá, ale jde…
Tento nepečený dort si určitě zamilujete. Tvoří ho křehká krusta ze sušenek, vloček a kokosu a výborná náplň z kokosového mléka a bílé čokolády. Když ho nazdobíte…
Nízkoenergetický Šmakoun lze zakomponovat i do takové lahůdky, jakou jsou domácí pralinky. Ty můžete servírovat jako moučník či cukroví při slavnostních příležitostech,…
Poháry všeho druhu jsou velmi oblíbeným dezertem při oslavách, nebo jen tak, místo sladkého, tučného moučníku. Lze do nich využít jakékoliv ovoce a doplnit zdravým…
Snídaně je základ a dodá našemu tělu potřebnou energii na dopoledne. Ideální volbou je granola, což je směs pečených vloček, oříšků a semínek. Smíchejte ji s řeckým…
Pro oblíbené smažené závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit si je můžete i v pohodlí vašeho domova. Jarní závitky, plněné rýžovými nudlemi,…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
Pokud rádi mlsáte zdravě, tenhle chlebíček si určitě oblíbíte. Obsahuje minimum cukru, je bez mouky a v jeho chuti se kombinují ovesné vločky, vláčná a šťavnatá jablka a…
S nadcházejícím zimním obdobím máme ještě větší chuť na sladké pečivo. Je to tak správně a v domácí kvalitě si jej můžeme dopřát kdykoliv. Vyzkoušejte veganskou variantu…
Extrémně kokosová roláda je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky kokosu. Tato měkká a vláčná roláda plná kokosové náplně vás okouzlí svou jemnou a intenzivní…
Spojení hořké čokolády a nasládlých pekanových ořechů si vychutnáme v těchto nepečených košíčkách. Pekanové ořechy použijeme nejen na ozdobení, ale připravíme z nich i…
Šmakoun koule jsou skvělou volbou pro ty, kdo hledají zdravější alternativu vánočního cukroví. Tento nepečený dezert je plný bílkovin, přirozeně sladký a díky jednoduché…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Nepečený dort s jahodami má díky vrstvení náplně na řezu krásný vzor. Želatina v krému pomůže udržet jeho tvar a popcorn v korpusu dodá zajímavý chuťový rozměr. Příprava…
Kuličky jsou lehkou a přirozeně sladkou pochoutkou, která spojuje chuť čerstvého jablka s jemností ovesných vloček. Připravují se bez pečení, skvěle poslouží jako zdravé…
Není nad to začít den sladkou snídaní. Pokud milujete oříšky, pak zajisté oceníte recept na domácí granolu s lískovými oříšky, která je příjemně sladká a křupavá. Jak ji…
Na plech s pečícím papírem nasypeme směs vloček, posekaných ořechů, kokos, skořici, zakapeme medem a rozpuštěným kokosovým olejem. Směs promícháme a v troubě při 150…
Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři. Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu,…
Kýtu, cuketu a cibuli si nakrájíme na nudličky, žampiony nasekáme na plátky. V pánvi rozpálíme cca lžíci kokosového oleje, osmahneme na něm postupně cibuli, koření a…
Vybereme ty datle, které se dají otevřít. Lžičkou je opatrně plníme arašídovým máslem. Máslo použijte nějaké méně tekuté (nebo to svoje dejte na chvíli do lednice)…
Opečeme arašídy na 160 °C stupňů po dobu 13-15 minut, aby byly pěkně zlatavé.Poté je necháme na 10 minut mírně vychladnout.Vložíme je do sekáčku a mixujeme cca 2 minuty.…