Cizrnový salát s rajčaty a mangoldem
Recept ještě nebyl hodnocenNamočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná…
Ideálním nedělním obědem je masová roláda. Výborně chutná a navíc i pěkně vypadá. Roláda s lehkou náplní ze šunky, cukety a rajčete, ochucená sójovou omáčkou a hořčicí,…
Květák nejenže dobře chutná, ale navíc je skvělým zdrojem vitamínů, draslíku a vápníku. V kombinaci s fazolemi, jarní cibulkou, zapečený pod sýrovou krustou chutná tak…
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících olivového oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut…
Topinky známe a jistě všichni děláme ty své nejoblíbenější. Zároveň s koncem léta sbíráme poslední plody ze zahrad a záhonů. S tímto recept spojíme dohromady křupavou…
Na dokonalý hovězí steak nemusíte nutně do restaurace. Připravte si jej u vás doma, propečený podle vaší chuti. Přelít jej pak můžete lahodnou omáčkou z restovaných…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Řepu můžeme použít koupenou předvařenou nebo ji uvařit sami.Nakrájím cibulku, osmahnu na lžíci olivového oleje, přidám tymián, česnek, pak řepu a zeleninu nakrájenou na…
I v pohodlí vašeho domova můžete připravit pokrm, který byl naservírován Napoleonovi po vítězné bitvě u města Marengo. Pečené kuře se směsí rajčat, žampionů a oliv,…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, tzn. s olivovým olejem, máslem a silným vývarem.Necháme prochladnout.Mezitím nahrubo nastrouháme okurku, dáme do síta, zasolíme…
Cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opláchneme rajčátka a okapaná nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Olivy dle chuti můžeme nechat…
Veškerou zeleninu nakrájíme či nastrouháme na jemné nudličky.Z uvedených ingrediencí vymícháme zálivku a smícháme se zeleninou.
Salát omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce. Rajčata rozpůlíme.Salát i rajčata vložíme do mísy, dochutíme citronovým pepřem, jemně zakápneme olivovým olejem a…
Smetanu smícháme s tymiánem a muškátovým oříškem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky.Listové těsto rozložíme na plech a potřeme ochucenou smetanou. Necháme nepotřené pouze…
Studenou řepu nastrouháme nahrubo.Přidáme ocet, med, olej, chilli omáčku a zbývající suroviny. Řepu dochutíme a necháme hodinu uležet.Cottage smícháme s jemně…
Očištěnou cibuli a okurku nakrájíme na tenká kolečka nebo měsíčky. Rajčátka překrojíme na polovinu.Smícháme vodu s omáčkou a podle chuti přidáme cukr, sůl, ocet a olej…
Dýni nakrájíme na menší kostky a na sucho v troubě opečeme doměkka. Necháme vychladnout.K vychladlé dýní přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.Olej prošleháme se solí a…
Denně čerstvé pečivo můžete mít doma i bez návštěvy pekárny. Stačí pár základních surovin a trocha rozmarýnu. Kynuté těsto je provoněno bylinkou a upleteno do úhledných…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…