Indická pánev ze zeleného kari

Dzamba Kuchařka: Dzamba

Doba přípravy: 30 min. 4 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

600 g kuřecího masa
1 sáček indické zelené kari pasty
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 kokosové mléko
1/2 pórku
1 jarní cibulka
1/2 červené papriky
200 g hnědých žampionů
150 g mražených fazolových lusků
1 pak choi
2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka osmažíme ve vetší pánvi/woku na olivovém oleji.

  2. Maso vyndáme z pánve, přidáme kari pastu a cca 2 min mícháme. Vložíme papriku, žampiony, pórek a zprudka opečeme. Poté přidáme jarní cibulku, předem uvařené fazolové lusky a vložíme zpět kuřecí maso. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme ústřicovou omáčku a vaříme 2-3 min.

  3. Posypeme nakrájeným pak choi a před podáváním zamícháme.

Poznámka

Podáváme s rýží, nejlépe s thajskou jasmínovou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Indická pánev ze zeleného kari

  • Dzamba Dzamba(autorka receptu)

    Děkuji za upozornění, hned jsem napravila ????
    Určitě se maso nemusí vyndavat, já to takto dělám jen pro to, že mi poté připadá maso šťavnatější, zvlášť, když je dělané ze stehenních řízků.

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Chybí Vám v postupu, kdy přidat tu kari pastu. Ale já bych osobně osmažila jarní cibulku s kari pastou a do toho pak přidala rovnou maso, pak ostatní zeleninu a nakonec kokosové mléko. Žádné opékání napřed a vyndavání :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: kari panev indicka panev indická slepice na kari

Zapomněl/a jsem heslo