Zdravá špaldová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenZdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zdravé moučníky jsou v dnešní době čím dál populárnější. Vláčnost těmto špaldovým řezům dodají nastrouhaná jablka a mrkev, s těstem není žádná velká práce. Jednoduše vše…
Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame.…
Co byste řekli na nadýchané tyčinky plné kvalitních uzenin, čerstvého sýru a lehkého pizza koření? Zní to skvěle? Ano, ať se chystáte na oslavu nebo čekáte návštěvu,…
Svěží salát z rajčat, paprik, ledového salátu, celeru a dalších surovin je propojen chutí olivového oleje a aromatického koření. K salátu přidejte tuňáka z konzervy,…
Pokud chcete trochu zaexperimentovat a dát si mořské plody, vyzkoušejte chapadla z kalamárů. Jistě si pochutnáte, protože jejich maso je bílé a jemné. Chapadla povaříme…
Po návratu z houbaření, kdy jste nasbírali mimo jiné i lahodné bedly, se hodí mít po ruce rychlý recept na večeři. Tím se může stát tento, ve kterém najdete návod, jak…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená sušená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám,…
Už vás opět zaskočilo období cuket a už nevíte, jakou dobrotu z nich udělat? Máme pro vás jednoduchý recept na skvělý oběd, výbornou večeři a bohatou svačinu. To je…
Slaný cuketový koláč s bazalkou je lahodný a lehký pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje svěžest cukety s aromatickou bazalkou a jemná náplň, obohacená o sýr a koření,…
Kuřecí játra jsou skvělou surovinou obsahující množství bílkovin, železa a vitamínů. Jejich příprava je rychlá a snadná. Vyzkoušejte tento recept inspirovaný vietnamskou…
Venku se stmívá, děti spí, vy máte otevřenou láhev dobrého vína, ale nemáte k ní žádnou dobrotu? Pokud je v lednici listové těsto a sýr, během chvilky vykouzlíte úžasné…
Zapékané těstoviny se těší velké oblibě. Jejich chuť si může každý upravit podle svého. Tyto těstoviny jsou pikantní a syté, obsahují nejen kuřecí maso a sýr, ale i…
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme trochu mouky, nebo naopak trochu mléka. Těsto by se nemělo lepit. Necháme cca 8-10 minut…
Rozehřejeme troubu na 200°. Papriky vložíme do pekáčku, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut - až se na nich začnou dělat puchýřky. Horké dáme do sáčku, uzavřeme a…
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Máslová dýně se perfektně hodí k masu či rybám, je ale vhodná hlavně na pečení. Má krásnou oranžovou barvu a intenzivní chuť. Netradiční hranolky z máslové dýně můžete…
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, tento recept vám zajisté přijde k chuti. Spojení kari a kokosového mléka výborně ladí dohromady. Šmrnc celému pokrmu dají…
Chléb z červené čočky se nabízí jako zajímavá alternativa ke klasickému pečivu. Těsto na chléb, který je zcela bez mouky, je má v základu předem namočenou červenou čočku…
Ani luštěninová polévka nemusí být jen „klasická” nuda. Zkuste jí přidat tón sladké chuti použitím vyzrálého letního ovoce, jakým jsou hrušky. Nebojte se, další zajímavá…