Kuskus s masem nažluto
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme se sójovou a chilli omáčkou, kurkumou a rozšlehaným vejcem. Necháme asi dvě hodiny odležet (možno i přes noc). Kuskus…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme se sójovou a chilli omáčkou, kurkumou a rozšlehaným vejcem. Necháme asi dvě hodiny odležet (možno i přes noc). Kuskus…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.Na omáčku smícháme kuřecí vývar,…
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
Do misky dáme ajvar, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, olej, chilli a najemno nastrouhaný sýr. Vše promícháme.Květák nakrájíme na silnější plátky, vložíme do…
Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se…
Ideální večeří je ta, která skvěle chutná a při které nezašpiníte hodně nádobí. Jídla z jednoho pekáčku se tak těší velké oblibě. Brambory pečené se žampiony, sušenými…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou můžeme v horkých letních dnech podávat i jako oběd. Opečené kuřecí maso je zde vhodně doplněno o tučné sýry, které nás…
V malé mističce promícháme hořčici a rozpuštěný med. Lososa nakrájíme na plátky, které dáme na plech s pečícím papírem, který jemně vymastíme olivovým olejem (aby se…
Kuskusový salát si můžeme připravit na svačinu i na večeři. Jeho příprava je snadná, rychlá a zaručeně i pro začátečníka v kuchyni. Teplý kuskus doplní osvěžující…
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás…
Tradiční podzimní polévka z dýně hokaido vás příjemně zasytí a díky kari koření příjemně zahřeje. Existuje nespočet variací této výživné polévky, ale tento recept je…
Panini s mortadellou a mozzarellou je lahodná italská pochoutka, která kombinuje jemnou chuť mortadelly, smetanovou mozzarellu a čerstvé ingredience, jako je rajče a…
Zelené fazolky ve spojení se schwarzwaldskou šunkou a sušenými rajčaty chutnají skvěle, doplňte je těstovinami fettuccine a získáte za pár minut výborné jídlo, za které…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, dokud…
Semená opražíme nasucho.Tofu nastrúhame najemno.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jogurt, olej, opražené semená, horčicu, korenie a soľ. Dobre premiešame.Natierame na…
Špagety uvaříme v osolené vodě a se lžící oleje. Po uvaření scedíme. V kastrolu si na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Potom k ní přidáme kousky tuňáka, 3…
Na olivovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a restujeme cca 10 min, poslední 2 minuty i s prolisovaným česnekem.Poté…
Sýr Cottage smícháme s nasekaným koprem (možno i mražený), ochutíme citronem a solí. Zálivku připravíme z olivového oleje, sekaného kopru, citronu a soli. …
Brambory dobře umyjeme, zalijeme vařící vodou, 5 minut povaříme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku a…
Zelí si nakrájíme na drobnější kousky, cibuli nadrobno a zasypeme jí zelí, pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme.
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme,…
Krůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu…
Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem. Na směs položíme lehce nakrojené klobásky,…