Zelné chlebové placky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…
Vaječné omelety plněné kuřecím masem jsou skvělým pokrmem, pokud si hlídáte příjem a dbáte na dostatek bílkovin v potravě. Vajíčka jsou zjemněna smetanou a omelety z…
Vaječné omelety plněné kuřecím masem jsou skvělým pokrmem, pokud si hlídáte příjem a dbáte na dostatek bílkovin v potravě. Vajíčka jsou zjemněna smetanou a omelety z…
Klasické karbanátky z mletého masa známe všichni a těší se velké oblibě. Základní recept můžete obměnit přidáním kysaného zelí a vařených brambor, které se postarají o…
Lahodná a zdravější varianta klasického segedínského guláše, která potěší všechny milovníky rostlinné kuchyně! Segedín z hlívy ústřičné a zakysané smetany nabízí bohatou…
Plech 20x30 cm vyložíme papírem na pečení. Místo toho můžeme plech vytřít olejem a vysypat hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu na 180 °C.Ušleháme…
Koblížky jsou kynuté bochánky smažené ve vrstvě oleje. V tomto receptu jejich těsto zjemníme majonézou a dovnitř naplníme meruňkovou marmeládu. Dozlatova usmažené…
Kapustové řízečky jsou skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi chuťově vyvážená a sytá jídla. Kombinace křehké kapusty, jemného sýra a křupavé kůrky, vytváří…
Slaný koláč quiche pochází z francouzské kuchyně. Skládá se z křehkého těsta a různých druhů slané náplně. Připravte tento chutný koláč s náplní skládající se ze špenátu…
Slaný koláč quiche pochází z francouzské kuchyně. Skládá se z křehkého těsta a různých druhů slané náplně. Připravte tento chutný koláč s náplní skládající se ze špenátu…
Jihočeské zelňáky z kynutého těsta, ve tvaru obdélníčků, jsou plněné restovaným kysaným zelím na cibulce a uzeným masem. Zelňáky potěší při posezení s přáteli u piva…
Recept na lahodné, rychlé a levné jídlo přijde vždycky vhod. Stačí krátce podusit kedlubnu se slaninou, smíchat se špeclemi a můžeme podávat. Kupované špecle lze…
Hrnkový beránek s Margotkou podle tohoto receptu voní kokosem, ořechy a rumem. Příprava je snadná, na odměření všech přísad nám stačí čtvrtlitrový hrníček a za chvíli se…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu (mléko), olej a promícháme, přisypeme kakao, kokos, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.Nakonec do těsta zlehka…
Tradiční velikonoční krasavec, který nesmí chybět na svátečním stole. Peče se z třeného, piškotového, šlehačkového, tvarohového i mramorovaného těsta. Vyzkoušejte našeho…
Omeleta je vděčný pokrm, který můžete vytvořit opravdu bleskurychle. Než si rodina sundá bundy a pověsí je na věšák, můžete podávat sytou večeři. Dostatek bílkovin i…
Lečo je tutovka pro milovníky zeleniny. Vejce, správně usmažená, doplní zrychla orestovanou a lehce křupavou zeleninu, zbavenou přemíry vody. Jídlo je syté, chutné a…
Rychlou zeleninovou polévku zvládne připravit i začátečník. Orestované vločky ji zahustí a zároveň dodají zajímavou chuť. Na závěr ji navíc zjemníme smetanou a posypeme…
Vydatný hovězí guláš je oblíbená česká klasika. Když do něj přidáme tmavé pivo, bude mít ještě výraznější a zajímavější chuť. Feferonka mu zase dodá říz. Vychutnat si…
Šátečky nebo také taštičky z bramborového těsta budou chutnat výborně, stačí je naplnit kysaným zelím, šunkou a smaženou cibulkou. Hotové taštičky potřete rozšlehaným…
Dortovou formu (o půměru cca 15 cm) nebo menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 150 °C…
Ořechové těsto v tomto receptu se skvěle doplňuje s kávou a nadýchaným šlehačkovým krémem. Na závěr řezy posypte nastrouhanou čokoládou a nechte vychladit v lednici.…
Rychlou a velice jednoduchou večeří jsou dobře očesnekované topinky. Na topinky můžete připravit pikantní pomazánku z měkkého salámu. Podávat je můžete s čerstvou…
Klasický chléb Šumava, s tmavou kůrkou a krásně vonící kmínem, můžeme připravit i v bezlepkové verzi. Základ úspěchu tkví v poctivém překládání těsta a pečení v troubě s…