Griliášky
Recept ještě nebyl hodnocenGriliášky jsou velmi rozšířené na Slovensku, v mnoha rodinách patří k vánoční klasice. Tady byly dlouho obdélníkové oplatky nedostatkovým zbožím, proto se na ně částečně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Griliášky jsou velmi rozšířené na Slovensku, v mnoha rodinách patří k vánoční klasice. Tady byly dlouho obdélníkové oplatky nedostatkovým zbožím, proto se na ně částečně…
Mléko s moukou, vanilkovým cukrem, žloutkem a ořechy uvaříme do husté kaše a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přimícháme vychladlou kaši a našleháme…
Rohlíčky nemusí být nutně jenom vánoční cukroví. Tyto křehké rohlíčky jsou tak akorát do ruky, když vás honí mlsná. Můžete je naplnit jakoukoliv sladkou náplní, která…
Išelské dortíčky nejsou sice nejsnadnější, co se výroby týče, ale zaručeně patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Kakaové těsto s oříšky, výborný máslový krém,…
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na…
Mrkvové moučníky jsou čím dál víc oblíbenější. Vyzkoušejte tento rychlý hrníčkový bez vážení a odměřování. Mrkev dodá koláči přirozenou sladkost a vláčnost. Poléváme…
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme. Přisypeme mouku se skořicí, čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a kypřidlem, opět promícháme a…
Ořechové těsto v tomto receptu se skvěle doplňuje s kávou a nadýchaným šlehačkovým krémem. Na závěr řezy posypte nastrouhanou čokoládou a nechte vychladit v lednici.…
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě…
Šlehačková bábovka je snadný a rychlý moučník, který určitě stojí za to vyzkoušet. Přijde k chuti, když vás honí mlsná nebo jako sladká svačina na výlet. Dokonalé…
Utřeme žloutky s cukrem+vanil.cukr a citr.kůra.Přidáme olej a horkou vodu a šleháme asi 15 minut.Ke konci přidáme ořechy. Zatím ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh…
Vypracujeme bílé těsto a necháme odpočinout v ledničce.Připravíme tmavé těsto:ušleháme cukr se žloutky a kakaem,vmícháme mleté oříšky a sníh ze 6 bílků. Bílé těsto…
Máte chuť na něco sladkého ke kávě a patříte mezi milovníky ořechů? Pak jsou tyto nadýchané ořechové řezy tím pravým moučníkem právě pro vás. Hotové řezy s vrstvou krému…
Máte chuť na něco sladkého ke kávě a patříte mezi milovníky ořechů? Pak jsou tyto nadýchané ořechové řezy tím pravým moučníkem právě pro vás. Hotové řezy s vrstvou krému…
Z prvních surovin umícháme těsto a zabalené ho dáme odpočinout do chladna. Protože je podobné lineckému, nechala jsem ho umíchat pekárnou, která je na tohle výborná. …
Toužíte po cukroví, které bude rychle hotové, bude lahodit oku i vašemu jazýčku? Pak vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept. Tohle cukroví se skvěle hodí k odpolední…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Tento koláč z lineckého těsta je krásně křehký, chutný a jednoduchý na přípravu. Těsto jsme vylepšili mletými ořechy a na náplň použili maliny. Náplň můžete připravit z…
Lahodné řezy, které stojí za trochu práce. Jemný moučník, který báječně chutná a krásně vypadá, se hodí nejen k nedělní kávě, ale také na oslavy, svátky, nebo ho můžete…
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
Do mísy dáme mouku, uděláme ďolíček, do kterého nadrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme vlahým mlékem. Necháme vykynout kvásek a přidáme studené…