Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180°C zhruba 8 min.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180°C zhruba 8 min.…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin na těsto a vymísíme ho dohladka. V teple místnosti necháme těsto vbykynout asi 1-1,5 hodiny, během té doby ho asi 2x…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mleté mandle a ořechy a pomerančovou šťávu a kůru. Všechno pořádně promícháme. Z bílků si ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. …
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme na polovice narezaný ružičkový kel a na slabom ohni za občasného premiešania restujeme asi 10-15 minút (podľa…
Do mísy dáme bezlepkovou mouku, přidáme sůl, olej, vejce a dobře promícháme. Po troškách vléváme mléko a zašleháváme. Těsto na palačinky by mělo být lité - řídké. Dle…
Mrkvu nastrúhame najemno. Orechy pomelieme.Zmiešame dobre múku, prášok do pečiva, mrkvu, orechy, cukor, kôru z citróna a žĺtky.Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne…
Milujete kokos? Tento recept je přímo pro vás. Neboť která surovina je tak krásně bílá, připomíná sněhovou pokrývku a na vánočním cukroví nesmí chybět? Košíčky jistě…
Nenápadné cukroví, které potěší svou chutí a časovou nenáročností. Takové je medovo-ořechové cukroví, jak už název napovídá, plné ořechů a medu. Plněné máslovým krémem a…
Milujete koledu Bílé Vánoce od Karla Gotta? Určitě by se k ní hodilo toto cukroví. Pracny patří mezi tradiční cukroví, které zdobily vánoční stoly i našich prababiček.…
Dorty pečeme k různým slavnostním příležitostem. Proč tedy neupéct dort třeba k příchodu jara. Piškotový základ s ořechy je prokládaný lahodným tvarohovým krémem s…
Vosí hnízda, nebo úly, jsou oblíbené nepečené vánoční cukroví. Připravte je netradičně v podobě malých "tučňáků". Z ořechového těsta, plněné máslovým krémem a s křehkým…
Nepečené cukroví je záchrana pro spěchající. Hotové je natotata a navíc skvěle chutná. Je mnoho různých druhů, ale z ořechového těsta bude topové. Vyzkoušejte a určitě…
Pokud hledáte tip na vánoční cukroví, ve kterém vyniká chuť máslového krému a ořechů, je pro Vás tento recept tím pravým. Vyzkoušejte tyhle báječné košíčky z lineckého…
Vosí hnízda nebo včelí úly zdobí každý rok náš vánoční stůl. Cukroví, u kterého kakaová piškotová hmota plná oříšků a s vůní kapky rumu roste ze sladkého piškotu, je…
Nepečené cukroví připravujeme často až na poslední chvíli. Máte-li rádi spojení ořechy, máslo, kakao a rum, určitě sáhnete po tomto ověřeném receptu. Maličké kuličky z…
Mezi tradičním vánočním cukrovím nesmí na sváteční tabuli chybět ořechy, plněné sladkým krémem. Cukroví, které připravovaly již naše babičky, vám svojí lahodnou chutí…
Linecké košíčky ořechové chuti jsou plněné dokonalým čokoládovým krémem. Košíčky pod náplní rychle zvláční a v ústech se jen rozplývají. Doporučujeme je plnit jen pár…
Milovníci čokolády zbystřete. Lahodný čokoládový krém ve skleničce, posypaný mletými ořechy, je přímo stvořený pro vás. Ve vašich ústech se lehce rozplyne a zbyde po…
Pařížské rohlíčky jsou jedním z klasických druhů cukroví, které nesmí na svátky chybět. Křehké těsto s mletými ořechy můžeme upéct ve formě na rohlíčky. Poté je stříkáme…
Rychlé a jednoduché pečení, které zvládnete i na poslední chvíli před Štědrým dnem? To jsou přesně tyto skořicové hvězdičky. Ještě horké pěkně obalit ve směsi cukru,…
Sušenky, které potěší, si připravíte podle toho receptu. Oříškovou příchuť jim dodají ovesné vločky.
Kaštanové pyré budí ještě občas u neznalých trochu nedůvěry. Překonejte obavy a zkuste upéct piškotovou roládu s tímto delikátním komponentem. Ořechový korpus, marmeláda…
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových…
Cukroví tohoto typu se dělá většinou jako poslední, abychom zužitkovaly všechny zbytky, odřezky a drobky z předešlého pečení. Stačí si jen pohrát s tvarováním hmoty a…