

Džemy z hrušek
Suroviny
- 4 kg hrušek
- 1 kg nektarinek
- 1 kg ostružin
- 2 citróny
- cukr
- hřebíčky
- celá skořice
Postup přípravy receptu
Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky nezmäknú. Potom škoricu a citróny vyberieme, hrušky rozmixujeme.
Masu si rozdelíme na polovice.
Do jednej polovice pridáme na kocky narezané nektarinky a povaríme ešte 10 minút.
Do druhej polovice pridáme černice a tiež ešte 10 minút povaríme.
Potom vsypeme do oboch častí cukor (množstvo podľa sladkosti hrušiek a svojej chuti) a 2-3 minúty varíme.
Džem zlejeme do fliaš, uzavrieme, otočíme dnom hore do vychladnutia.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Džemy z hrušek
-
-
Tohle mi uteklo, takže ukládám, hrušek bude letos dost a změna je život
-
Adelaide: Jikotka: Ďakujem za fotky aj komentáre
-
Tak jsem bodík přidala - sice neztuhla, ale úplně taky neteče - z chlebu s máslem neutekla a na koláče nebo speciálně do palačinek bude úplně naprosto vhodná :) a fotečky navíc :)
-
Tak jsem prubla základní recept :) jen hrušky + hřebíčky a skořice + citron a pak cukr.. a protože jsem to chtěla jen jednodruhové, tak aby byla trochu vyvoněná, tak navíc trošku mleté skořice.. je ve sklencích právě otočená, tak uvidím do rána, jak to dopadne - a hlavně, jestli pořádně zhoustne. (pak můžu dodat fotos a bodos
)
Strom je obsypaný - posbírala jsem si ty měkké, sladší - než se to otrhá na kaléšky :)
(zavařené máme od loňska, o povidla se postará mamka - tak jsem nakoukla, co ještě vymýšlet dalšího..do štrůdlu jsem je dnes namíchala se žňovkama
)
-
Terezko,dneska jsem udělala a musím říct že jsem nadšená
,mám džem jenom hrušky a nektarinky,ale je výborný..dala jsem s dovolením fotky...
-
zizala: Jarka, samotný hruškový lekvár sa mi zdá trocha nevýrazný, tak ho väčšinou miešam. Veľmi dobrá je aj kombinácia s bazou.
-
Tak z hrušek jsem zatím dělala jen povidla, verze s ostružinami se mi líbí
-
to jsem nevěděla,že se ostružinám řeknou černice...
marmoška je to určitě lahodná,černícmám plný mrazák...
-
Hmm, zajímavé, já peču z hrušek povidla, ale to až dýl až z těch zimních, až změknou
-
Anna Kocikova: Anička, netreba, ak robíš podľa môjho receptu, tak tam ani nijaký želírovací prípravok nemám. Ríbezle majú vysoký obsah pektínu, takže to krásne zhustne, nie je treba nijaké prípravky, sú zbytočné.
-
Terezko už jsem podle Tebe dělala rybízovou marmeládu a ta teda panečku je
Tohle je také zajímavý receptík
+1
Jen takový dotaz-u rybízových marmelád nepoužívám žádný želírovací přípravek,tady také není třeba,je to dost husté