Džemy z hrušek

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

4 kg hrušek
1 kg nektarinek
1 kg ostružin
2 citróny
cukr
hřebíčky
celá skořice
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky nezmäknú. Potom škoricu a citróny vyberieme, hrušky rozmixujeme.

  2. Masu si rozdelíme na polovice.

  3. Do jednej polovice pridáme na kocky narezané nektarinky a povaríme ešte 10 minút.

  4. Do druhej polovice pridáme černice a tiež ešte 10 minút povaríme.

  5. Potom vsypeme do oboch častí cukor (množstvo podľa sladkosti hrušiek a svojej chuti) a 2-3 minúty varíme.

  6. Džem zlejeme do fliaš, uzavrieme, otočíme dnom hore do vychladnutia.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džemy z hrušek

  • Bahula Bahula

  • spagetka spagetka

    Tohle mi uteklo, takže ukládám, hrušek bude letos dost a změna je život :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Adelaide: Jikotka: Ďakujem za fotky aj komentáre ;-)

    Odpovědět

  • Adelaide Adelaide

    Tak jsem bodík přidala - sice neztuhla, ale úplně taky neteče - z chlebu s máslem neutekla a na koláče nebo speciálně do palačinek bude úplně naprosto vhodná :) a fotečky navíc :)

    Odpovědět

  • Adelaide Adelaide

    Tak jsem prubla základní recept :) jen hrušky + hřebíčky a skořice + citron a pak cukr.. a protože jsem to chtěla jen jednodruhové, tak aby byla trochu vyvoněná, tak navíc trošku mleté skořice.. je ve sklencích právě otočená, tak uvidím do rána, jak to dopadne - a hlavně, jestli pořádně zhoustne. (pak můžu dodat fotos a bodos :-)) )
    Strom je obsypaný - posbírala jsem si ty měkké, sladší - než se to otrhá na kaléšky :)
    (zavařené máme od loňska, o povidla se postará mamka - tak jsem nakoukla, co ještě vymýšlet dalšího..:-K do štrůdlu jsem je dnes namíchala se žňovkama:-D )

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Terezko,dneska jsem udělala a musím říct že jsem nadšená :yes::yes::yes:,mám džem jenom hrušky a nektarinky,ale je výborný..dala jsem s dovolením fotky...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zizala: Jarka, samotný hruškový lekvár sa mi zdá trocha nevýrazný, tak ho väčšinou miešam. Veľmi dobrá je aj kombinácia s bazou. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak z hrušek jsem zatím dělala jen povidla, verze s ostružinami se mi líbí :yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    to jsem nevěděla,že se ostružinám řeknou černice...;-)
    marmoška je to určitě lahodná,černíc:-D mám plný mrazák...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Hmm, zajímavé, já peču z hrušek povidla, ale to až dýl až z těch zimních, až změknou;-);-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Anička, netreba, ak robíš podľa môjho receptu, tak tam ani nijaký želírovací prípravok nemám. Ríbezle majú vysoký obsah pektínu, takže to krásne zhustne, nie je treba nijaké prípravky, sú zbytočné.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Terezko už jsem podle Tebe dělala rybízovou marmeládu a ta teda panečku je:-p:yes::yes::yes:Tohle je také zajímavý receptík:-p+1:yes:Jen takový dotaz-u rybízových marmelád nepoužívám žádný želírovací přípravek,tady také není třeba,je to dost husté:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z hrušek hruškový džem hrušky recepty co z hrušek hruškový džem recept marmeláda z hrušek hrušky džem džem z nektarinek recept na hruškový džem hrušková marmeláda recept hrušky recept hrušková džem marmeláda z hrušek recept marmeláda z nektarinek recept na hruškovou marmeladu recept na marmeládu z hrušek měkké hrušky džem hruška recept z hrušek z hrušek

Zapomněl/a jsem heslo