Vepřové v alobalu
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme, žampiony a cibuli nakrájet na plátky, brambory na kostičky. Alobal potřeme olejem rozložíme brambory, plátek masa potřený česnekem, osolený,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso lehce naklepeme, žampiony a cibuli nakrájet na plátky, brambory na kostičky. Alobal potřeme olejem rozložíme brambory, plátek masa potřený česnekem, osolený,…
Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr. Panenku…
Panenku nakrájíme na medailonky a naložíme na hodinu do marinády - med, česnek, sójová omáčka a 2 dl vody.Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.…
Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme…
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a rozmačkáme v lisu.Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, med, sůl a pepř.Špalíčky vepřové…
Na pánvi orestujeme cibulku. Mezitím si nakrájíme panenku na medailonky a rozmáčkneme, osolíme, opepříme. Přidáme na orestovanou cibulku a necháme maso zatáhnout. Nivu…
Panenku nakrájíme na medailonky, lehce osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Opečeme na pánvi.Potom každou lehce potřeme hořčicí, dáme menší lžičku brusinek,…
Vepřová panenka si získala oblibu pro svou jemnost, šťavnatost a rychlost přípravy. Doplníme-li ji o restované houby a zeleninu, získáme tak lahodný pokrm se spoustou…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky. Osolíme, opepříme. A na rozpalované pánvi ji osmahneme z každé strany 4 minuty. Salát ochutíme: 1 velká lžíce…
Plátky panenky rozklepeme paličkou, mírně osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. V oleji rozmícháme grilovací koření a sladkou mletou papriku a plátky masa vložíme do…
Panenku nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky a dlaní naklepneme. Osolíme a opepříme. Brambory najemno nastrouháme a uložíme do síta. Osolíme a necháme vytéct…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme ji olejem. Necháme aspoň 2 hodiny odpočinout.Olej z panenky slijeme a nalijeme na pánev. Panenku…
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Rozpálíme pánev a nalijeme do ní trochu oleje. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené vepřové maso. Vše zprudka opečeme, a jakmile se maso zatáhne, přidáme na…
Snad nejjemnějším kusem vepřového masa je panenka. Připravte ji prudce na grilu a poté lehce dopečte v troubě. Jako příloha poslouží brambory zapečené s dipem z česneku…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
MASO: Panenku očistíme od blan, osolíme a potřeme olejem. Na pánvi nebo grilu maso zatáhneme, ať se udělá krusta(obal), který nepustí šťávu při pečení. Maso s plátky…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Panenku očistíme, odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji (1 PL) ji ze všech stran rychle osmahneme a necháme maso zatáhnout. Do pekáče dáme nadrobenou kostku…
Panenku nakrájíme na větší kousky, dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Promícháme a necháme aspoň 2 hodiny uležet.Cibuli oloupeme, nakrájíme…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Vepřovou panenku opláchneme, osušíme, odblaníme a zbavíme všech tuhých "stříbrných" šlach.Vytvoříme úhledný váleček, který stáhneme potravinářským provázkem.Na prkýnko…