Vepřová panenka na pečených rajčatech a žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které překrojíme na nudličky a naložíme do marinády z oleje, hořčice, sojové omáčky a čili omáčky. Pak zprudka opečeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které překrojíme na nudličky a naložíme do marinády z oleje, hořčice, sojové omáčky a čili omáčky. Pak zprudka opečeme na…
Panenku nakrájíme na větší kousky, dáme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Promícháme a necháme aspoň 2 hodiny uležet.Cibuli oloupeme, nakrájíme…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…
Panenku nakrájíme na plátky cca 3 cm silné, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme paprikou.Na rozehřátém oleji (dáme tak 2 PL) zesklovatíme nadrobno nakrájenou…
Do pánve dáme rozpálit olej. Mezitím nakrájíme maso na nudličky, vložíme do rozpáleného oleje a restujeme.Dále nakrájíme papriky na nudličky a cibuli na plátky.Vše…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Panenku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, jemně naklepeme prsty. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odpočívat.Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a…
Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme. V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou…
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Panenku a drůbeží maso klepat nemusíme…
Rozpustíme máslo, přidáme fazolky osolíme a dusíme doměkka.Panenku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a na hodně rozpáleném oleji restujeme z každé strany 3 minuty.Panenku…
Panenku pokrájíme na plátky a zlehka je naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Osmažíme na oleji dozlatova…
Panenku rozkrojíme na plát, jemně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do…
Na wok pánvi na oleji rozehřejeme mraženou zeleninu, na kousky nakrájené žampionové kloboučky, černé fazole a k tomu natrhané kousky masa a dokonale smícháme se…
Omytou panenku odblaníme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm.V misce připravíme lehkou marinádu z hořčice, sójové omáčky, soli a pepře. Plátky masa naložíme a necháme…
Nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je oblíbená panenka. Řízky z panenky jsou krásně křehké a zachovají si svojí šťavnatost a hodí se pro slavnostnější příležitosti.…
Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr. Panenku…
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit v osolené vodě doměkka.Troubu předehřejte na 150 ⁰C. Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý…
Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po…
Panenku očistíme od zbytků "stříbrné" blány, byla by tuhá a blána nepoživatelná. Nařízneme podélně a naplníme nejprve plátky šunky, přidáme plátky mozzarelly a nakrájená…
Brambory umyjeme, nakrájíme, okořeníme a dáme péct do trouby na 180 °C.Panenku rozkrojíme napůl na dva válečky, osolíme, opepříme a zprudka zatáhneme na pánvi ze všech…
Kuřecí prsa i panenku rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Pláty masa položíme na sebe a srolujeme, nakrájíme na plátky a každý plátek…
Provensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g. …