Vepřová panenka ve smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Nejprve rozehřejeme troubu na 220 °C a v mezičase očistíme maso tak, abychom ho zbavili všech viditelných povrchových blan, protože ty by se při pečení stáhly a maso by…
Snad nejšťavnatějším kusem vepřového masa je panenka. Připravte ji na grilu, jako přílohu udělejte brambory zapečené s dipem z česneku, zakysané smetany a skvělou…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Panenku pokrájíme na plátky a zlehka je naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Osmažíme na oleji dozlatova…
Rozpálíme pánev a nalijeme do ní trochu oleje. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené vepřové maso. Vše zprudka opečeme, a jakmile se maso zatáhne, přidáme na…
Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Sváteční panenka pečená v listovém těstě je navíc dochucená domácím pestem a zabalená do schwarzvaldské šunky. Tato kombinace je opravdu vynikající a velmi vhodná pro…
Maso ocistime, v hmozdiri natluceme cely pepr a maso jim posypeme, osolime.Na rozpalene panvi smazime z kazde strany 1 minutu, po 4 minutach prendame maso do trouby na…
Pomeranče oloupeme a odšťavníme. Cibuli nadrobno posekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme žampiony a krátce…
Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší plátky, jen velmi mírně rukou roztáhneme jakoby do šířky - ale nemusíme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Opečeme…
Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme. V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou…
Jemná vepřová panenka a pestrá směs křupavé zeleniny inspirovaná asijskou kuchyní. Toto jídlo je jednoduché, lahodné a navíc ho připravíme velmi rychle. Podáváme ho…
Panenku nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky a dlaní naklepneme. Osolíme a opepříme. Brambory najemno nastrouháme a uložíme do síta. Osolíme a necháme vytéct…
Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí. Následně obalíme v cukru. Plátky slaniny přes panenku (viz. obrázek).Cibulku nakrájíme na proužky (nebo…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Na grilu lze připravit celou řadu lahodných pokrmů - od zeleninových přes masové až po ovocné. Šťavnatá vepřová panenka s grilovanými broskvemi vás příjemně překvapí…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Jemná vepřová panenka, přelitá bohatou omáčkou z výrazných sušených rajčat a sladkých švestek, se krásně doplňuje s hedvábně hladkým bramborovým pyré ochuceným šafránem.…
Panenku jemně naklepeme a ochutíme kořením (dle chuti). Poté maso osmažíme a vyjmeme jej na talíř. Do toho samého oleje dáme žampiony, šunku nakrájenou na proužky a…
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme očištěné lišky, osolíme je a podusíme.Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme. V hlubší pánvi…
MASO: Maso očistíme od blan, osolíme a na pánvi osmahneme z obou stran ať nám nevypustí šťávu při pečení v troubě. Lehce osmahnuté maso dáme na plech, podlijeme trochou…
1-Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja , pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.( stir fry )…