Panenka se švestkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenDíky jemné chuti a možnosti minutkové úpravy je vepřová panenka jedním z nejoblíbenějších druhů mas. Možností ochucení je celá řada, zkuste ji tentokrát připravit se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Díky jemné chuti a možnosti minutkové úpravy je vepřová panenka jedním z nejoblíbenějších druhů mas. Možností ochucení je celá řada, zkuste ji tentokrát připravit se…
Sváteční panenka pečená v listovém těstě je navíc dochucená domácím pestem a zabalená do schwarzvaldské šunky. Tato kombinace je opravdu vynikající a velmi vhodná pro…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a…
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, dlaní rozklepneme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém byla naložená sušená rajčata (asi 4 lžíce) a opečeme…
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením argentína. Zabalíme do…
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a…
Panenku zbavíme blan a rozkrájíme na 6 stejně velkých dílů. Každý jemně naklepeme a prošpikujeme česnekem, který nakrájíme na proužky. Osolíme a opepříme, přidáme špetku…
Jemná vepřová panenka a pestrá směs křupavé zeleniny inspirovaná asijskou kuchyní. Toto jídlo je jednoduché, lahodné a navíc ho připravíme velmi rychle. Podáváme ho…
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…
Panenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme…
Panenku okořeníme 7 pepři - nejlépe den dopředu, pokapeme olejem. Orestujeme a dáme na 15 min do trouby na 180°C. Žampiony orestujeme na oleji, přidáme smetanu a sýr,…
Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší plátky, jen velmi mírně rukou roztáhneme jakoby do šířky - ale nemusíme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Opečeme…
Panenku očistíme od zbytků "stříbrné" blány, byla by tuhá a blána nepoživatelná. Nařízneme podélně a naplníme nejprve plátky šunky, přidáme plátky mozzarelly a nakrájená…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Šťavnatá roláda z vepřové panenky plněná šunkou, sýrem a špenátem je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo běžnou večeři. Kombinace jemného masa, krémového sýra,…
Zřejmě nejoblíbenější maso v českých domácnostech připravíme pod taktovkou Mirka Kaliny. Vepřovou panenku naplníme rafinovanou nádivkou ze sušených švestek a připravíme…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak…
Vynikající kombinace nadýchaných noků, šťavnaté panenky a chutných žampionů, spolu vytvářejí harmonický a lahodný pokrm. Jídlo bohaté chuti, které je nejlepší z…
Nejšťavnatějším kouskem z vepřového je panenka, která se těší velké oblibě. Šťavnatý kousek masa na zeleném pepři, připravený se smetanovou omáčkou, můžete připravit i…
Rychlý a snadný oběd z vepřové panenky se zeleninou dle vlastní chuti potěší každého, kdo nechce v kuchyni trávit moc času. Plátky masa se nejprve krátce opečou na pánvi…
Silnější konec panenky nakrájíme na cca 2 prsty tlusté plátky, lehce jen hřbety prstů rozklepneme. V misce smícháme medovou hořčici, trochu oleje, pepře, tymián. …
Mäso pokrájame na pásiky a spolu s nasekanou cibuľou orestujeme prudko na oleji. Pridáme kečup, soľ, korenie, podusíme kym mäso nie je mäkké, potom primiešame fazuľku a…