Medailonky s dýňovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenMedailonky z vepřové panenky plněné sušenými meruňkami a rozmarýnem, zabalené do slaninového kabátku se skvěle hodí pro podzimní slavnostní příležitosti. Dýňová omáčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medailonky z vepřové panenky plněné sušenými meruňkami a rozmarýnem, zabalené do slaninového kabátku se skvěle hodí pro podzimní slavnostní příležitosti. Dýňová omáčka…
Vepřová panenka je jemné libové maso, které potřebuje jen krátkou tepelnou úpravu, jinak u něj hrozí riziko vysušení. Pokud jí ale dopřejete dostatečnou péči, je skvělá.…
Ochucenou sekanou rozprostřeme na mokrý mikroténový sáček. Na ni položíme vepřovou panenku, kterou jsme předtím "ováleli" v bylinkách. Zamotáme do sekané a pečeme.…
Panenku vcelku nasolíme, zlehka napepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme hodinu ustát. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme na pánvi povidla, přidáme část…
Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na másle z obou stran osmahneme, přihodíme nakrájenou cibuli, podlijeme troškou…
Panenku nakrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran.Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme, pokapeme citronem, přidáme kousek…
Panenku nakrájíme na plátky asi na 2 prsty tlusté a lehce naklepneme dlaní. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme steak kořením. Necháme chvíli stát a mezitím nakrájíme…
Panenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Panenku rozkrojíme na plát, jemně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Panenku nakrájíme na 2 cm plátky, lehce dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme z obou stran dorůžova, maso vyjmeme na talíř a přiklopíme…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Hranou ruky je jemně naklepeme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme odpočinout.Uzený špek…
Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po…
Na wok pánvi na oleji rozehřejeme mraženou zeleninu, na kousky nakrájené žampionové kloboučky, černé fazole a k tomu natrhané kousky masa a dokonale smícháme se…
Panenku očistíme od případných zbytků blan, nakrájíme ji na medailonky a síle cca 3 cm. Ty mírně rozklepeme klouby ruky. Osolíme a dostatečně je opepříme z obou stran a…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…
Kdo by neznal Ondráše, plátky masa smažené v bramborákovém těstíčku, provoněném česnekem a majoránkou. Ondráše připravované z vepřové panenky jsou krásně šťavnaté, jemné…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Asijská kuchyně se nám přibližuje svou chutí a proniká do našich domovů. Kvalitní maso pak lze upravit pomocí koření a různých ochucovadel. Jen jejich ostrosti jsme se…
Tortilly jsou velmi oblíbené, připravíme je rychle, plníme podle své chuti a navíc se hodí i na cesty. Důležité je dobře zvolit náplň. V tomto receptu je plníme vepřovou…
Dušenou mrkev si možná pamatujete ze školní jídelny jako méně oblíbené jídlo, ale zkuste jí dát šanci. Tahle karamelem oslazená mrkvička určitě změní váš pohled na tento…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…
Sametově hladké pyré z mladého hrášku a dokonale ugrilovaná vepřová panenka – to je kombinace, která osloví i ty nejnáročnější gurmány. Svěží, lehké a zároveň plné chuti…
Šťavnaté kousky vepřové panenky jsou dochucené čerstvými bylinkami. Zároveň k nim připravíme chutné žampiony s baby špenátem. Přílohou pak mohou být oblíbené těstoviny,…