Vepřová panenka s fazolkami na kari a česneku
Recept ještě nebyl hodnocenFazolové lusky vhodíme do vařící vody a povaříme skoro doměkka. Scedíme a odložíme.Maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazolové lusky vhodíme do vařící vody a povaříme skoro doměkka. Scedíme a odložíme.Maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Na…
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit v osolené vodě doměkka.Troubu předehřejte na 150 ⁰C. Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý…
Panenku nakrájíme na proužky o síle cca 1 cm. V misce smícháme koření se sójovou omáčkou, naložené maso necháme cca 1 hodinu uležet v lednici.Mezitím nakrájíme…
Nudle uvaříme 3 minutky v horké osolené vodě. Panenku očistíme a nakrájíme na pláty silné na dva prsty, okořeníme grilovacím kořením s tymiánem a zprudka opečeme v…
Nakrájíme na malé kousky vepřovou panenku. Přidáme vajíčko, škrob, česnek, majoránku, kari a sůl. Vše následně důkladně promícháme a necháme odležet (alespoň několik…
Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu. Přikryjeme pokličkou a za občasného…
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme, dáme na vymazaný plech, potřený olejem a ochutíme kořením. Pečeme cca 50-60 minut na 160 stupňů (záleží na druhu brambor).Zelí: …
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici ( nebo jiném alkoholu ) macerovanými brusinkami.Opepříme čerstvě drceným pepřem,…
V hrnci rozpustíme plátek másla a opečeme na něm cibulku a kmín. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme zeleninu. Použít můžeme mraženou směs „pod svíčkovou“, nebo si…
Panenku odblaníme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Necháme asi hodinu odležet.Na pánvi rozpálíme 2 PL másla a maso na něm zprudka cca 1 minutu na každé straně…
Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později). Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a…
Skleněný nebo jiný pekáč vymažeme celým máslem.Vepřovou panenku rozřízneme podélně, abychom vytvořili kapsu. Mírně ji naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme…
Maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na malé kousky. Červenou papriku a jarní cibulku pokrájíme na malé nudličky.Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme…
Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce. Takto připravené maso potřít marinádou. Zprudka ze…
Panenku odblaníme, očistíme a nakrájíme na cca 2 cm silné plátky.Ve větší misce smícháme 2 lžíce oleje, sůl, pepř a koření. Přidáme plátky panenky a necháme v chladu…
Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak…
Medailonky z vepřové panenky, předem marinované v pomerančovém pepři a šťávě, jsou krásně křehké, šťavnaté a plné chuti. V kombinaci s jemnou omáčkou a různě upravenými…
Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Medailonky z vepřové panenky na česneku, slanině a tymiánu můžete připravit doslova na poslední chvíli. Minutková úprava masa se hodí vždy, když máte málo času, ale…
Jemná vepřová panenka zaslouží krátkou a jednoduchou úpravu. Obalíme ji do slaninového kabátku a po upečení podáváme s pyré z brambor a kořenové zeleniny. K jídlu…
Vepřovou panenku připravíme velice rychle, stačí ji osmažit. Díky slaninovému kabátku bude krásně šťavnatá. Jemné maso podáváme s výraznou omáčkou, kterou ochutíme…
Vepřová panenka je u nás velmi oblíbeným kusem vepřového masa. Je jemné a chutné. Vyzkoušejte ji, podle tohoto receptu, zabalit do plátu listového těsta, které doplníte…