Cizrnovo-olivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová pomazánka, která nás svou chutí přenese na slunné pobřeží. Cizrna, olivy a česnek se dokonale spojí v hladké konzistenci. Pomazánku můžete podávat jako dip k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninová pomazánka, která nás svou chutí přenese na slunné pobřeží. Cizrna, olivy a česnek se dokonale spojí v hladké konzistenci. Pomazánku můžete podávat jako dip k…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Toto sýrové pohoštění se hodí například na silvestrovskou oslavu a připravíme ho velmi snadno. Stačí nakrájet sýr na kostky, smíchat ho s pikantním ochuceným olejem a…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, špek a cibuli na drobné kostičky.Do hluboké rozehřáté pánve dáme špek a opečeme, přidáme sádlo a zesklovatíme cibuli. Do…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (ne příliš do měkka), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Připravíme základ: majonézu + jogurt rozmícháme s hořčicí,…
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým…
Guláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky.Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Guláš můžete připravit i bez masa, například ze sójových bobů, které jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a minerálů. Jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí a uspokojí i…
Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu…
Pečené brambory se hodí jako příloha k masu. Dobré budou ale i samotné. Pochutnat si na nich můžete s tatarskou omáčkou, nebo domácím dipem, který můžeme vylepšit…
Klíčem k výborné chuti grilovaného masa je dobrá marináda a dlouhá doba marinování masa. Lehce pikantní papriková marináda z červeného vína dodá masu tu správnou…
Štika v marinádě je lahodný pokrm, který kombinuje jemné maso sladkovodní ryby s bohatými chutěmi pečlivě vybrané marinády. Marinovaná štika získává při grilování nebo…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci šťavnatého masa a ochucené aromatické směsi koření. Tyto burgry, které krásně drží, bude stačit již jen ugrilovat k dokonalosti. Budou…
Zelné placičky mohou být chutnou přílohou k masovým směsím nebo je můžeme podávat i samostatně, třeba k večeři. Křupavé zelí smícháme s dalšími surovinami a během…
Vaření v tlakovém hrnci, neboli papiňáku, je rychlé a takřka bezpracné. Pod poklicí necháme podusit telecí líčka na kmínu a cibuli, které pak dochutíme kyselými okurkami…
Pokud máte ještě zásoby starých brambor spotřebujte je na výborný slaný bramborový koláč - “buchtu”. Spotřebovat do ní můžete cokoliv vhodného ze zásob uzenin. K večeři,…
Ochutnejte tradiční balkánské čevapčiči s exotickým kořením čubrica, doplněné osvěžujícím cizrnovým salátem. Tato kombinace vás přenese přímo do středomoří. Ideální…