Klobásová kapusta
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu…
Na usmaženou cibuli dáme žaludky,orestujeme,přidáme koření a dusíme.Dělám v papiňáku.V polovině dušení přidáme zelenou papriku a žampiony.Můžeme přidat masový vývar nebo…
Nakrajime si hovezi maso na kostky, do misy si dame 3lzice mlete papriky, 1 lzice cukru, pul lzice pepre a promichame. Pote do koreni pridame maso a promichame tak, aby…
Oloupanou cuketu najemno nastrouháme, dobře vyždímáme a přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu. K tomu pak přidáme nastrouhaný sýr, sůl, pepř, papriku a bylinky (já sem…
Tuto polévku připravujeme tehdy, když vaříme k jídlu brambory jako přílohu. K bramborám přidáme o trochu víc vody než obvykle a podle běžných zvyklostí ji osolíme,…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme,orestujeme na lžičce oleje a přidáme mraženou zeleninu. Do hotového pokrmu přidáme lžičku másla, promícháme a podáváme.
V hluboké pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a vhodíme jemně nakrájenou cibuli. Když cibule začne zlátnout, přidáme maso, promícháme a přidáme utřený stroužek česneku.…
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi na sádle.Mezitím si oloupeme kabanos a pokrájíme jej na půlkolečka nebo kolečka. Houby zpracujeme rovněž podle fantazie…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zašleháme do polévky a přivedeme k varu. Oloupané brambory pokrájíme na drobné…
Maso nařežeme na velké plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Na maso pokládáme nakrájený párek, okurky a rozmíchaná vejce. Maso se směsí zabalíme do roličky a svážeme…
Na másle orestujeme zeleninu - papriku, pórek, žampiony, rajčata.Játra očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli najemno. Játra ochutíme kořením, kromě soli. Tu přidáme až…
Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme na oleji skoro do zlatova, přidáme mleté maso. Až se maso zatáhne, přidáme veškeré koření a dle chuti sůl a pepř. Necháme společně…
Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Zeleninu nastrouháme najemno. Vyškvaříme špek s kouskem sádla a přidáme cibuli. Až zesklovatí, přisypeme zeleninu a chvíli restujeme…
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…
Jako první nakrájíme maso a promícháme ho s kari a škrobem. Na pánev dáme olej a cibuli a orestujeme. Když je cibulka zezlátlá, přidáme maso. Maso musíme pořádně osmažit…
Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky. ty necháme do polévky.Hlavičky obalíme ve škrobu, vejcích se solí a pepřem a nakonec ve strouhance.Ukládáme na plech s pomaštěným…
Hovězí nakrájíme na plátky nebo na menší kousky, osolíme, opepříme. Orestujeme na sádle ze všech stran a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek..…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme na jemné nudličky nakrájené zelí. Osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou. Podusíme…
Z kuřecích křídel odsekneme nebo odkrojíme poslední kostnatý dílek a kůži mezi zbylými díly nakrojíme ke kloubu, tím zabráníme jejich kroucení při pečení.Křídla očistíme…
Pod názvem loštická cibulačka se nemůže skrývat nic jiného, než polévka s olomouckými tvarůžky. Pokud patříte mezi jejich fanoušky, pak tuto polévku musíte ochutnat.…
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou…
Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat.Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí. Pokud máme tlakový hrnec, je ten pravý čas ho využít,…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…