Starodávné roštěnky
Recept ještě nebyl hodnocenRoštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Přendáme na mísu a přikryjemem aby nevychládly. Na tuku po roštěnkách osmažíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Přendáme na mísu a přikryjemem aby nevychládly. Na tuku po roštěnkách osmažíme…
Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí…
Na oleji osmahneme hrubě krájenou cibuli a česnek, pak kolečka klobásy.Přihodíme nakrájenou mrkev a brambory, orestujeme jen krátce a zasypeme paprikou. Když se paprika…
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout, přidáme maso pokrájené na kousky. Zaprášíme paprikou a hladkou moukou, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme bujon,…
Játra nakrájíme a posypeme paprikou. Vejce rozmícháme s mlékem přidáme mouku, papriku, sůl a 3 lžice nasekané petržele. Játra obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. Z…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem.…
Maso nakrájíme na hranolky a důkladně promísíme se zázvorem, paprikou, solí a prolisovaným česnekem. Necháme 20 minut odležet.Na oleji necháme zesklovatět cibuli se…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje…
Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.Máslo rozpustíme a…
Vepřovou plec nakrájíme na silnější plátky a následně na kostičky.Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a silnější plátek másla.Po rozehřátí s máslem vložíme na…
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.Je-li potřeba dochutíme solí a pepřem.Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme,…
Vepřový guláš z masa a drobů se kdysi vařil pouze při zabíjačkách, dnes si ho můžeme připravit kdykoliv. Někde ho nazývají také řeznickým nebo masopustním gulášem. Jako…
Směs do bramboráku: Nejdříve nakrájím maso na nudličky,osolím, zakapu olejem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a nechám uležet v lednici. Pak maso prudce…
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého míchání zvolna…
Podmáslí smícháme s utřeným česnekem a zbytkem přísad. Připravíme nádobu, ve která budeme maso péct.Stehna osolíme, opepříme a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v…
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a po orestování zalijeme vínem a okořeníme.. Necháme odvařit, přidáme rajčata a cca 8-10 minut podusíme…
Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky. Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který…
Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky. Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který…
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.Přes noc necháme chutě spojit v lednici.Ráno…
Kuřecí prsa potřeme ze všech stran jogurtem a dáme v uzavřené misce do chladu na 30 minut. Zatím očistíme cibuli a nakrájíme na měsíčky, mrkev na nudličky, fazolky…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Přemýšlíte, co dalšího uvařit z přebytků cuket? Vychutnejte si cuketu v tomto podání v kombinaci s kuřecím masem jako lehký oběd či večeři. Celý pokrm připravíte v…
Srolované kuřecí řízky plněné výbornou náplní, obalené v trojobalu a zapečené se smetanou a paprikou vám jistě zachutnají. Křupavá strouhanka na povrchu, jemné a křehké…