Holandská omáčka v MT
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo rozpustíme v zakryté míse tři minuty na 500 W. V míse vhodné do MT našleháme metličkou žloutky se lžící vína (vody) a pomalu zamícháme rozpuštěné máslo.Připravenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo rozpustíme v zakryté míse tři minuty na 500 W. V míse vhodné do MT našleháme metličkou žloutky se lžící vína (vody) a pomalu zamícháme rozpuštěné máslo.Připravenou…
Do mísy dámě měkký tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a mletou papriku. Všechno dobře promícháme a necháme asi jednu hodinu v chladu. Sladkokyselé…
Z prísad na cesto vypracujeme hladkú hmotu a dobre premiesime. 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh veľkosti tortovej formy. Uložíme ho do alobalom vystlanej formy. Kým…
Křepelky očistíme, stáhneme z kůže. Prsíčka vyřízneme a prošpikujeme slaninou. Nastrouháme na ně trošku muškátového oříšku, posypeme mletými pepři a solí. Necháme…
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice.…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro…
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí, opepříme,…
Vskutku zajímavou, ale jistě osvěžující a chutnou pomazánku najdeme v tomto receptu. K majonéze přidáme drobně pokrájený ananas, jablko, ořechy a dochutíme. Na čerstvém…
Krémová kombinace salámu, sterilované zeleniny a lahodné majonézy nebo jogurtu, tvoří dokonalou souhru chutí. Skvělý na chlebíčky, jednohubky nebo jako samostatná…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Říká se, že polévka je grunt. Toto tvrzení je doopravdy pravdivé, talíř horké zeleninové polévky příjemně zasytí a dobře zahřeje v chladnějších dnech. Polévka plná…
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept…
Na cibuli dušené plátky hovězího masa ve šťávě z rajčat a sterilovaných žampionů voní provensálským kořením. Můžeme je podávat třeba s rýží, těstovinami nebo bagetou a…
Jelítka jsou zabijačkovou pochoutkou typickou pro naši zemi. Jejich výrazná masová chuť se skvěle snoubí s dušenou ovocnou směsí. Do té použijeme sušené švestky a kousky…
Pečená husa s nádivkou je tradiční svatomartinské jídlo, které k listopadu neodmyslitelně patří. Šťavnaté maso se pomalu peče dozlatova a doplňuje ho nadýchaná nádivka z…
Kuřecí prsa jinak, tentokrát i s kůží a kostí přinášejí bohatší chuť masa, kterou podtrhuje smetanová žampionová omáčka s bílým vínem a bylinkami. Tuhle delikatesu si…
Papriku rozkrojíme na polovinu, vyjmeme semínka, umyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dále nakrájíme na kostičky šunku, obojí odložíme.Připravíme misku, do ní dáme…
V pánvi rozpustíme máslo s olivovým olejem, přidáme nakrájenou anglickou na papírové plátky, zarestujeme, přidáme papírově nakrájené houby, zarestujeme, osolíme,…
Plátky krůtího masa lehce naklepme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.Z mléka, soli, rozšlehaných vajec a mouky připravíme těstíčko, do kterého rozmačkáme…