Dýňový dip
Recept ještě nebyl hodnocenDýně se v naší kuchyni nachází zejména na podzim, kdy je její vrchol sezóny. Kromě polévek, dezertů a dlabání na strašáky z ní můžeme připravit také skvělý dip. Upečenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně se v naší kuchyni nachází zejména na podzim, kdy je její vrchol sezóny. Kromě polévek, dezertů a dlabání na strašáky z ní můžeme připravit také skvělý dip. Upečenou…
Uzené paličky nebo stehna povaříme asi 20 minut.Cibuli nakrájíme na drobno a na másle necháme zesklovatět.Přidáme cukr, necháme rozpustit a poté papriku na barvu.Hned na…
Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak…
Tento osvěžující dip s výraznou a jedinečnou chutí medvědího česneku připravíme velmi snadno z jogurtu a zakysané smetany. K dochucení kromě česneku použijeme jen sůl,…
Oblíbené trhané maso připravíme i na grilu. Bude mít tak skvělou chuť. Vepřovou plec ochutíme typickým BBQ kořením s hořčičnou chutí, necháme namarinovat a pak už jen…
Troubu rozehřejeme na 200 °C.Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku,…
Skvělou kombinaci chutí vám přinese waldorfský salát. Do jeho základu patří duo klasického a řapíkatého celeru, které doplní šťavnatá jablka a majonézová zálivka s…
Hermelínová pomazánka je krémová a jemně pikantní, perfektní na čerstvý chléb nebo bagetu. Spojení hermelínu, šunky a pažitky doplněné majonézou a zakysanou smetanou…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme bielym korením, zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Do polievky…
K sojovým bobům namočeným 24 hodin ve vodě přidáme naporcované uzené kosti a 1,5-2 hodiny vaříme do měkka. Kosti vyjmeme a uchováme v teple. Ve smetaně rozmícháme…
Do velké pánve jsem dala sítko na napaření knedlíků a v páře uvařila růžičky omytého květáku, ne zcela doměkka. V téže pánvi jsem poté v páře uvařila nové brambory. …
Hrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…
Do hrnce dáme špenát, dáme trochu vody (100 ml) a podusíme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí. Dáme stranou vychladnout.Z kuřecích prsou odstraníme…
Z prísad na cesto vypracujeme hladké cesto a dáme na 30 min do chladničky. Brokolicu uvaríme v pare do polomäkka. Vajcia rozšľaháme v mlieku so soľou a korením. Cesto…
Dyňu narežeme na kocky a v pare alebo v mikrovlne uvaríme domäkka ( nie príliš, v MT 10 min ). Necháme prechladnúť. K dyni pridáme cottage a jogurt a rozmixujeme…
Ryžu udusíme vo vode s trochou soli skoro do mäkka (asi na 90 %).Vajcia uvaríme na tvrdo.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme vývarom a mliekom a rozvaríme na…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme, vložíme je do pekáče s olejem a máslem, přidáme na plátky nakrájený česnek.V předehřáté troubě kuřecí stehna zapečeme, podlijeme,…
Filety vložíme do kastróla. Zalejeme vínom, octom, 2 dl vody, pridáme bobkové listy a borievky, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a privedieme k varu. Varíme na…
Lusky očistíme, prekrájame na menšie kúsky a dáme na chvíľu povariť do slanej vody. Potom schladíme. Vymiešame si marinádu: Do horčice vmiešame med, olej, korenie,…
Brambory omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na tlustší kolečka. Kuřecí stehna z všech stran posolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Do hlubšího pekáče dáme jako…
Dýni pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200 °C. Dýně by měla…
Krůtí prsa osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, zasypeme Saturejkou, kuličkovým pepřem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso…
Do majonézy lehce vmícháme ušlehanou smetanu, jemně usekanou šunku, podle chuti přikapáme šťávy z citrónu a pomeranče a worcesterovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme…
Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.Do zredukované směsi na jemno nastrouháme…