Slaný brokolicový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ prísad na cesto vypracujeme hladkú hmotu a dobre premiesime. 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh veľkosti tortovej formy. Uložíme ho do alobalom vystlanej formy. Kým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z prísad na cesto vypracujeme hladkú hmotu a dobre premiesime. 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh veľkosti tortovej formy. Uložíme ho do alobalom vystlanej formy. Kým…
Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk. Z uvařených…
Ředkev očistěte, je-li třeba oloupejte, a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.Vývar (vodu) přiveďte k varu, vhoďte ředkev a česnek. Uvařte do…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm). V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme,…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Nakrájíme pórek a brambory na kousky. Květák rozebereme na malé růžičky. Rozpustíme máslo a restujeme pórek. Po chvíli přidáme brambory, květák a zalijeme to vývarem…
Dýňové špagety jsou zázrak pro milovníky těstovin, kteří z nějakého důvodu musí omezit lepek. Dokonalé bezlepkové jídlo na vás čeká po přípravě tohoto receptu.…
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.Na pánvi rozehřejeme olej s jednou…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, necháme zasmažit, vmícháme obě…
Kuřecí maso je vděčným sluhou všech šetrných hospodyněk. Je levné, chutné a dá se připravit na tisíc způsobů, včetně toho svátečního. Tato pečená stehna na cibulce jsou…
Špenát je nízkokalorickou zeleninou a tak se hodí do redukčního jídelníčku. Navíc obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Chutnou špenátovou polévku, s nudlemi z…
Nedílnou součástí naší kuchyně je také zvěřina. Zejména v podzimním období bývají tradiční zvěřinové hody. S naším receptem si však třeba zrovna řízky z kance můžete…
Rychlé česnekové jednohubky jsou ideálním řešením, když potřebujete rychlé a chutné pohoštění. Křupavá bagetka, voňavý česnek a jemná pomazánka vytváří dokonalou…
Kapr na zelenině pro jednoho může posloužit jako lahodný oběd, který nezabere mnoho času. Kapra je sice potřeba namarinovat, ale čekání se jistě vyplatí. Na pečeném…
Objevte kouzlo tradičních kynutých vdolečků ve slané variantě. Nadýchané těsto doplněné pikantními či sýrovými náplněmi je skvělou volbou na snídani, svačinu nebo lehkou…
Jednoduché a lehké špízy připravíme z brokolice a kuřecího masa naloženého v marinádě ze sladké papriky a česneku. Pak už je stačí jen osmažit a můžeme podávat například…
Dozlatova osmažené krokety z rybího masa, ochuceného muškátovým květem, petrželkou a sýrem, chutnají skvěle například s bramborami nebo bramborovou kaší. Můžeme k nim…
Chřestový koláč se sýrem z listového těsta je lahodná slaná varianta, která spojuje všechny ingredience do lahodné a vyvážené kombinace. Hodí se jako lehký oběd, večeře,…
Jednoduchý, plný chuti a vitamínů – přesně takový je tento barevný salát z pekingského zelí. Křupavá zelenina s pikantním sladkokyselým nálevem se hodí jako příloha k…
Recept na dobrou pomazánku se hodí mít vždy po ruce. Kdykoliv vás může zachránit, třeba když nevíte co zrovna připravit ke svačině. Perfektně se také hodí na chlebíčky.…
Na smažené kuřecí nugetky nemusíte chodit do nejbližšího fast foodu. Připravit si je můžete i v pohodlí vaší kuchyně a to o mnoho zdravější, neboť nebudou tolik nasáklé…
Rukolu si většinou představíme jako součást nejrůznějších salátů. Věděli jste ale, že se z ní dá vytvořit i velmi chutná polévka? Stačí ji jen doplnit o kořenovou…
Jemná a poctivá omáčka z brambor a cukety je letní dobrota, která voní domovem. Díky snadné přípravě a běžně dostupným surovinám ji zvládne uvařit i začátečník.…
Cuketa je skvělá letní zelenina, která se dá použít ve spoustě různých receptů. Sama o sobě má ale spíše nevýraznou chuť. Spojení s nivou je pro ni proto ideální.…