Cannelloni plněné mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenCannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou.…
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Každý z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a silně hořčicí. Potom na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky…
Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.Vsypeme na kostky nakrájené maso,osolíme,opepříme, já ráda používám i koření gyros a opečeme…
Kotlety osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a vložíme do olejem vymazané zapékací nádoby. Do bílého jogurtu vmícháme hořčici a rozetřený česnek a touto směsí kotlety…
Plátky masa po okrajích nařízneme mělkými řezy, naklepeme, osolíme, okoženíme a necháme čtvrt hodinky odležet. Na části sádla spěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme…
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a…
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje.…
V remosce můžete snadno připravit celý oběd včetně přílohy. Stačí do ní naskládat cibuli a slaninu, vrstvu kysaného zelí, plátky brambor, kuřecí stehna a na závěr vše…
Avokádo rozpůlíme, vyloupneme pecku a vydlabanou dužinu nakrájíme na malé kousky.Lososa nakrájíme co nejvíce nadrobno. Stejně tak cibulku, kapary a lahůdkovou cibulku.…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…
Vejce uvaříme natvrdo.Maso umeleme a přidáme nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku, hořčici a mletou papriku.Vejce a okurky nastrouháme najemno…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.Z obou stran orestujeme na oleji, ke konci přidáme oloupaná a nakrájená jablka.Hotové maso i s jablky vyjmeme, do výpeku přidáme…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená játra, opepříme, zasypeme kari kořením (já dávám hodně, jinak dle chuti), zastříkneme sojovou omáčkou, přidáme…
Maso z kýty nakrájíme přes vlákno na plátky, ty naklepeme a pak shrneme do původního tvaru. Osolíme podle chuti, trochu opepříme a po jedné straně potřeme slabounce…
Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. V pánvi rozpustíme máslo, na kterém do měkka osmahneme cibulku. Poté přisypeme větší část strouhanky a za stálého míchání chvíli…
Grundle propláchneme a osušíme, mírně osolíme, mouku smícháme se solí a pepřem.Rybičky postupně v mouce obalujeme. Rozehřejeme olivový olej a osmažíme dozlatova. To trvá…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Z vajec, kari, sójové omáčky, solamylu a česneku ušleháme marinádu, ve které řízky jeden po druhém obalíme. Dáme do misky a takto…
Kuřecí kousky s jablky a kari kořením provoní svou orientální vůní kuchyni a budou do půl hodiny na stole. Podávat je můžete například s rýží, těstovinami nebo…
Šťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…
Na sádle zlehka opražíme anglickou slaninu a cibuli,přidáme na kousky nakrájené maso. Osolíme,opepříme,posypeme kořením na divočinu ,mírně podlijeme a dusíme do měkka…
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.V hrnci rozpálíme olej a dozlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku.Poté přidáme maso a dochutíme…