Základní rybí salát
Recept ještě nebyl hodnocenRyby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…
Nejlepší jsou rychlé obědy a večeře z toho, co většinou máte doma ve spíži. To je i případ těchto tuňákových špaget. Velmi snadná a chutná variace těstovin s rybou,…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Tento výborný naložený bůček připravíte velmi snadno. Stačí bůček uvařit, potřít ho marinádou z česneku, koření a omáček, poté ho zabalit do alobalu a vyčkat, až se v…
Tento výborný naložený bůček připravíte velmi snadno. Stačí bůček uvařit, potřít ho marinádou z česneku, koření a omáček, poté ho zabalit do alobalu a vyčkat, až se v…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…
Tento guláš je pro mnohé připomínkou chalupaření a trampování. Zejména jeho specifická chuť guláše vařeného v kotlíku na ohni. Maso, špekáček, cibule, česnek a paprika,…
Řízná chuť křenu je tím, co dodává této pomazánce nezaměnitelnou chuť. Jednohubky s křenovou pomazánkou jsou výborné jak samotné, tak s kouskem čerstvé papriky nebo…
Omyté brambory nakrájíme na osminky a dáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme na 200 stupňů zhruba 30 minut, potom maso nakrájime na…
V olivovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a ty opečeme v topinkovači(lehce). Kolečka poklademe na plech…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a…
Připravíme si hlubší pekáč, nalijeme černé pivo, oloupeme špekáčky a rozkrojíme po délce, ne úplně. Naplníme cibulí, feferonkou, potřeme hořčicí, opepříme.Vložíme do…
Zůstalo mi mleté maso, tak jsem do něho nastrouhala brambory, dochutila jako na bramboráky a usmažila bramboráčky. Je to syté, ale zase jiná, výborná chuť.
Brokolici si rozdělíme na růžičky a dáme na 10 minut povařit do osolené vody.Pak ji vyndáme a položíme do vymazané zapékací misky. Na ni poklademe plátky cibule, salám…
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme. Uděláme si tekutější směs z koření a trochy oleje, touto směsí plátky potřeme a necháme chvíli odpočinout. Na…
Zaděláme maso a vložíme do lehce vymaštěného pekáče. Přidáme cibuli, slaninu a česnek. Sekanou můžeme ještě posypat kořením na okrasu. Pečeme bez přikrytí 10 min na…
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru…
Maso obereme z kostí a nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a okurky nakrájíme na jemné kostičky a přidáme k masu. Zakápneme sójovou omáčkou, opepříme a spojíme…
Na troše oleje orestujeme cibulku a česnek. Přidáme nakrájená sušená rajčata.Ke směsi přidáme uvařený bulgur a přidáme polévkovou lžíci ajvaru. Okořeníme.
Jablká olúpeme, stonky zeleru zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Zmiešame majonézu a kyslú smotanu, kvapneme citrón a okoreníme, osolíme podľa chuti. Zmiešame s…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…