Medovníková roláda
Recept ještě nebyl hodnocenObliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 656 kJ / 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 12,60 g |
– nasycené | 3,80 g |
– nenasycené | 8,80 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,00 g |
– cukry | 36,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Obliba medových dortů sebou přinesla i další moučníky tohoto typu. Medovníková roláda je toho dokladem. Je to jednoduchý a nenáročný moučník plný karamelového krému,…
Mák umeleme, dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a za stálého míchání chviličku povaříme.Uvařený mák dochutíme cukrem, medem, skořicí a citronovou kůrou podle své chuti…
Poctivá rajská omáčka je oblíbenou českou klasikou. Zkuste ji tentokrát zahustit strouhaným perníkem. Díky hřebíčku a skořici omáčka krásně voní. Podávat ji můžete…
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se…
Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud doma máte tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Pokud už jste přejedení klasickými tvarohovými knedlíky, zkuste je nahradit taštičkami s povidly. Stejně jako knedlíky se i ony připravují z tvarohového těsta. Nicméně…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale nenechávají se kynout. Upéct si je můžete jen tak na chuť, ale parádu udělají i jako…
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a…
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných lupínků, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší…
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Variací na ovocné knedlíky známe nepřeberné množství, zkuste ale třeba tyto z tvarohového těsta. Hotové nadýchané knedlíky s meruňkami podáváme posypané mletým cukrem…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Použila jsem k tomu pekárnu na program "těstoviny". rozfělíme na 2/3 a 1/3, z většího dílu vyválíme kruh, který přeneseme…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. V misce dobře rozmícháme trošku cukru s droždím, pak přidáme vajíčko, opět dobře rozkvedláme a vlijeme do mouky. Přidáme…
Ohřejeme mléko. Z trochy vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme vykynout.Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme…
Na den svatého Martina je tradicí péct sladké rohlíčky. Tyto připravíme bez kynutí díky spoustě másla v těstě. Rohlíčky jsou plněné výbornou náplní z vlašských ořechů…
Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší…