Holandskološtická rychlá omeleta
Recept ještě nebyl hodnocenHolandský řízek řízek nakrájíme na 0,5-1cm plátky(to podle velikosti "holanďana"), tvarůžky na 1cm hranolky. Do hrníčku rozklepneme vajíčka, opepříme, přidáme lžíci vody…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Holandský řízek řízek nakrájíme na 0,5-1cm plátky(to podle velikosti "holanďana"), tvarůžky na 1cm hranolky. Do hrníčku rozklepneme vajíčka, opepříme, přidáme lžíci vody…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Na olivový olej dáme na plátky nakrájený česnek, minutu opékáme a přidáme sardelové řezy, chilli, kapary, nakrájená sušená rajčata.Chvilku společně restujeme, pozor na…
Maso nakrájíme na nudličky, vhodíme do woku, ve kterém jsme rozpálili olej. Maso zprudka restujeme 5 minut.Pak přidáme Sambal Oelek, worcester, sojovku, sůl a mícháme až…
Uvaříme špagety v osolené vodě, měly by být al dente. Takže asi 7 až 9 minut, podle návodu na obalu.Mezitím na střední teplotě rozehřejeme olej, pak přidáme česnek a…
Rajcata zbavena jadrince nakrajime na ctvrtky, papriku na vetsi kousky, cuketu na kolecka, cibuli na prouzky, strouzky cesneku nechame cele. Vsechno dame do zapekaci…
Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka). Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi…
Vinnou klobásu vymáčkeme ze střívka a promícháme s lístky tymiánu. Přiravenou směsí naplníme očistěné hlavičky Portobella. Narovnáme je do zapékací ´misky, pokropíme…
Kuřecí prsa rozkrojíme na slabší plátky, osolíme a posypeme sušenou bazalkou. Na pánvi je opečeme z obou stran. Vyjmeme a do pánve přihodíme na kostičky nakrájená…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Přidáme očistěné a pokrájené žempiony, jemně nakrájenou cibuli,…
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer…
Troubu zahřejeme na 200° C, vložíme plech s omytou neloupanou dýní a pečeme přibližně hodinu. Necháme ji zchladnout, rozpůlíme ji, vyndáme semínka a pomocí vidličky …
Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce…
Vývar přivedeme k varu, přidáme Jidášovo ucho a vaříme 10 minut. Přisypeme nakrájený mangold a krátce společně povaříme, mangold nesmí být rozvařený. Do částečně…
Bulgur zalijeme 1,5 hrnkem varici vody, promichame a prikryte nechame vstrebat tekutinu. Lilek a brambory oloupeme, nakrajime na vetsi kostky. Nahrubo pokrajenou cibuli…
Zeleninu očistěte. Pórek, bílé části cibulek a fenykl nakrájejte.Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy".…
Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky. Bílé pečivo ustrouháme (strouhanka musí být vláčná, ze suché strouhanky by to nefungovalo). Bylinky a česnek nasekáme…
K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple.Lososa osušíme, osolíme a zakápneme…
K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple.Lososa osušíme, osolíme a zakápneme…
Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme cca 10 minut, občas prošleháme, aby se neutvořily žmolky. Maso nakrájíme na malé kousky a…
Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky. Necháme je přejít…
Cibuli rozpulte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.Cibuli vrstvěte na talíř, každou vrstvu posypte solí a sumachem. Nechte odležet 20-30 minut. Cibule pustí tekutinu a…
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Ingredience na zálivku dáme do šroubovací skleničky, dobře protřepáme a necháme stranou. Olej rozehřejeme a osmažíme na něm libanonský chleba, nakrájený na čtvrtky do…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Retro okénko: Rychlošlehač na smetanu stával kdysi 15 Kčs, šlehač s metličkami 30 Kčs. A práci zvládly oba za pár minut
Velikonoce ve Francii: Na stole nesmí chybět chřest s vajíčky a majonézovou omáčkou. Jak na to?
Mýty vs. fakta: Je zdravé jíst vajíčka? A kolik denně je akorát?