Shulbata - lilek s bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenBulgur zalijeme 1,5 hrnkem varici vody, promichame a prikryte nechame vstrebat tekutinu. Lilek a brambory oloupeme, nakrajime na vetsi kostky. Nahrubo pokrajenou cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bulgur zalijeme 1,5 hrnkem varici vody, promichame a prikryte nechame vstrebat tekutinu. Lilek a brambory oloupeme, nakrajime na vetsi kostky. Nahrubo pokrajenou cibuli…
Zeleninu očistěte. Pórek, bílé části cibulek a fenykl nakrájejte.Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy".…
Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple…
Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky. Necháme je přejít…
Cibuli rozpulte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.Cibuli vrstvěte na talíř, každou vrstvu posypte solí a sumachem. Nechte odležet 20-30 minut. Cibule pustí tekutinu a…
Brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji, vložíme brokolici a vaříme 3 minuty. Vyndáme ji a zprudka ochladíme. Karotky očistíme a…
Ingredience na zálivku dáme do šroubovací skleničky, dobře protřepáme a necháme stranou. Olej rozehřejeme a osmažíme na něm libanonský chleba, nakrájený na čtvrtky do…
Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích. Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou. Natřeme na maso a…
1) Pohanku nasypte do malého kastrůlku a zalijte cca 120ml vroucí vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 5-6 minut. Poté pohanku přiklopte a nechte cca…
Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích.Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou.Natřeme na maso a necháme…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme jíšku. Přilijeme chladný vývar, rozšleháme, přidáme kmín a přivedeme k varu.Všechnu zeleninu i žampiony očistíme a …
Fazolky uvaříme na skus- nejlépe na páře. Do hrnečku dáme hořčici a za stálého šlehání / stačí vidličkou / přiléváme pomalu olej tak, aby nám vznikla hladká hustější…
Kuřecí stehna vložíme do hrnce, přidáme vodu a koření a uvaříme do měkka (asi hodinu). Vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a odstraníme kůži a obereme maso, které…
Máslo nakrájíme /nebo nastrouháme /do mouky, přidáme sůl, žloutek a vypracujeme těsto.Zabalíme do folie a necháme 1/2 hodiny v ledničce odpočinout.Odpočinuté těsto…
Hlívu očistíme, odřízneme tuhé části / použijeme je např. do polévky / a pokrájíme na tenké nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit…
Uvařené brambory nakrájíme na čtverečky, řepu taktéž, cibuli nadrobno, česnek rozmačkáme, nebo pokrájíme nadrobno a petrželku nasekáme. Všechno smícháme.Uděláme zálivku:…
Na oleji krátce opečeme rozetřený česnek, přidáme kurkumu a římský kmín. Když se koření rozvoní, přidáme krupičku, trošku orestujeme a a zasmažíme vajíčkem.Zalijeme…
Z lilků odkrojíme “bubáka” a nakrájíme je podélně na tenké plátky. Posolíme a pět minut necháme opotit. Následně plátky lilku opláchneme a osušíme. V pánvi rozehřejeme…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a chvíli ji restujeme. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. …
Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný…
Maso nakrájíme na tenké plátky.Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme). Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme…
Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte nakrájenou cibuli, petrželku, sezam, nakrájený česnek, prášek do pečiva, mouku, vejce, sůl a koření a vše důkladně rozmixujte.…
Hlávku kapusty rozkrájíme na menší kusy a necháme vařit 10-15 minut ve velmi silném vývaru, posíleném masoxovou kostkou. Scedíme a necháme prochladnout. V kastrůlku…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Buchtičky s krémem: Hrnkové těsto usnadní přípravu vláčných buchtiček a s voňavým vanilkovým krémem chutnají jak od babičky
Cibule dává salátům tu správnou chuť. Jak zmírnit její štiplavost a jaké odrůdy jsou do salátů nejvhodnější
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky