Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenDopřejte si delikátní chuť candáta, dokonale připraveného na másle a doplněného jemnou petrželkovo-citronovou omáčkou. Tento elegantní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dopřejte si delikátní chuť candáta, dokonale připraveného na másle a doplněného jemnou petrželkovo-citronovou omáčkou. Tento elegantní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové…
Uvaříme omytá a očištěná kuřecí srdíčka doměkka. Vývar uchováme, ještě ho budeme potřebovat.Připravíme klasický světlý bešamel - máslo, mouka, nenechat zhnědnout,…
Se začátkem léta nastává také období, co s cuketami. V tomto receptu přinášíme skvělý tip na jejich zpracování v muffiny. Můžete je podávat jako svěží večeři nebo jako…
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji.Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy).Jakmile je maso orestované,…
Rychlý oběd jako z luxusní restaurace si můžete dopřát i doma. Stačí k tomu pár kvalitních surovin a 30 minut času. Africký sumeček na víně a rajčatech je na závěr…
Řecké obří fazole mají jemnou chuť. Po uvaření je zalijeme rajčatovou omáčkou provoněnou oreganem a česnekem a zapečeme. Omáčka do fazolí během pečení nasákne. K fazolím…
Chowder je oblíbená americká polévka, obvykle připravená z mořských plodů či ryb. Protože je velmi hustá a sytá, můžeme ji podávat i jako hlavní chod. Tentokrát ji…
I čistě vegetariánský recept může být velmi chutný, doslova vymazlený do poslední špetky vsypaného koření. Křupavé blanšírované fazolky, syté kroupy, nasládlá pečená…
Nevíte co se zbylým kuřecím masem? Využijte jej do jednoduchého a sytého pokrmu. Maso postačí jen orestovat se spoustou zeleniny ve wok pánvi. Podávat jej můžeme s…
Pravé italské rizoto je delikatesa, která si našla cestu i do našich kuchyní. Zkombinujte jej s marinovanými krevetami a zeleným hráškem a skvěle si pochutnáte. Pro…
Pravé italské rizoto je delikatesa, která si našla cestu i do našich kuchyní. Zkombinujte jej s marinovanými krevetami a zeleným hráškem a skvěle si pochutnáte. Pro…
Vyzkoušejte trochu exotických chutí s těmito kuřecími kuličkami na zeleném kari. Osmažené kuličky z mletého kuřecího jsou doplněné krémovou kari omáčkou plnou zeleniny a…
Letní bramborový salát z grilovaných brambor je inspirovaný receptem Zdeňka Pohlreicha, ale suroviny v něm se částečně liší. Jedná se o odlehčenou variantu salátu, kde…
Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.Květák rozebereme na menší růžičky,…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě al dente, tedy asi 4 minuty. V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm jeden nasekaný stroužek česneku.…
Vývar udržujeme horký. Česnek utřeme se solí. V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme krupičkou a orestujeme ji. Přidáme osolená rozšlehaná vejce a mícháme, až se vytvoří…
Mleté maso dobře promícháme s jemně nasekanou šalotkou (nejlépe v elektrickém sekáčku), nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, vejci a strouhankou. Osolíme, opepříme,…
Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, květák rozebereme na menší růžičky.V hlubší pánvi, nejlépe ve woku, rozpustíme máslo, vhodíme všechno koření, římský kmín…
Králíka vykostíme... neptejte se jak, kostil manžel :-))), ale hodný řezník vykostí za malý úplatek taky :-)))) Vykoštěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě…
Brambory dáme vařit se slupkou do poloměkka (u mně cca 10min). Předehřejeme si troubu na 180°C. Šalotky oloupeme, odřízneme vrchní a spodní část, podélně je rozřízneme.…
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se,…