Rybí frikadelky
Recept ještě nebyl hodnocenRybí maso rozmixujeme na drť, vmícháme sůl, pepř, žloutek, strouhánku, bylinky, nadrobno nasekaný pórek, slité maso tuňáka. Z bílku ušleháme sníh, vmícháme do rybí směsi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí maso rozmixujeme na drť, vmícháme sůl, pepř, žloutek, strouhánku, bylinky, nadrobno nasekaný pórek, slité maso tuňáka. Z bílku ušleháme sníh, vmícháme do rybí směsi…
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme zbytek surovin a zpracujeme těsto.Vytvarujeme tenké válečky a…
1/Nejdrive si dame varit kureci skelet ze zeleninou. 2/Mezitim si vytvorime male knedlicky z jatrove pastiky, do ktere pridame trochu pepre, cesneku, strouhanku…
Připravíme si nádivku: na másle osmahneme cibulku, přidáme žampiony nebo hříbky, orestujeme. Dále přidáváme šunku , strouhanku, petrželku – vše prohřejeme a přimícháme…
Připravíme si nádivku: na másle osmahneme cibulku, přidáme žampiony nebo hříbky, orestujeme. Dále přidáváme šunku , strouhanku, petrželku – vše prohřejeme a přimícháme…
Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme , omyjeme, nakrájíme…
1. Troubu rozehřát na 180°C. 2. Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech. 3. Toastový chléb opéct (nasucho na…
Hlívu očistíme a nakrájíme na 1 cm proužky, petrželku a šalotku nakrájíme na drobno a mrkev na tenké hranolky.Na kousku másla a lžíci oleje osmahneme šalotku, přidáme…
Rybí filé osolíme a uvaříme na páře (nemám parní hrnec, vařím na pařáčku) a necháme vychladnout. Všechny ostatní suroviny spolu řádně promícháme, přidáme na kostky…
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody. Z majonézy,…
Na masovém mlýnku dvakrát umeleme vepřové maso, aby byla směs opravdu jemňounká. Pokud použijeme již zakoupené mleté maso, také ještě jednou umeleme.Přidáme kostičky…
Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme do pekáčku s vyšším okrajem. Na 2 porce jsem…
Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na trošce…
Maso pomeleme, obě cibule nakrájíme na drobno, česnek naškrábeme, bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zelí a kapii pokrájíme na nudličky, petrželku…
Pangasia necháme rozmrznout, osolíme a jednotlivé filety obalujeme v těstíčku z uvedených surovin. Z těstíčka rovnou na pánev do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.
Do pekáčku si nalijeme asi 100 ml oleje, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky, mletou papriku, nahrubo posekanou petrželku, libeček, nať celeru,…
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích…
Z mouky, soli vejce a 8 lžic vody zpracujeme těsto. Těsto dobře rozválíme, rozkrájíme rádýlkem a na každý dílek dáme kopeček tvarohové náplně. Knedlíčky uzavřeme, ve…
Maso si dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku. Dochutíme česnekem a kurkumou. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka…
Z kapra stáhneme kůži a uvaříme spolu se zeleninou, cibulí a kořením na mírném plameni 15 minut. Poté kapra vyjmeme, položíme na teplý talíř, poklademe plátkem másla,…
Květák opláchneme a vložíme povařit do vroucí osolené vody se lžičkou cukru a šťávou z jedné poloviny citronu. Měkký květák vyjmeme a necháme odkapat. Prosátou…
Cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme česnek nakrájený na jemné plátky, orestujeme, přisypeme nakrájené houby a papriku nakrájenou na kostičky. Za stálého…
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je krátce osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme.Přilijeme část vody a vaříme zhruba 10…