Kapustový krém s liškami a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenHladký krém z kapusty, doplněný restovanými liškami a křupavou slaninou. Polévka má bohatou chuť a jemnou texturu, voní po aromatických liškách a máslové jíšce.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hladký krém z kapusty, doplněný restovanými liškami a křupavou slaninou. Polévka má bohatou chuť a jemnou texturu, voní po aromatických liškách a máslové jíšce.…
Zapečená rajčata s houbovou náplní a křupavou čepičkou z toustového chleba a bylinek. Snadný bezmasý pokrm, který se hodí jako lehká večeře či studený i teplý předkrm.…
Klasický hovězí vývar s kořenovou zeleninou a masem, je doplněný o lahodné houbové knedlíčky, které mu dodají výraznější chuť a zajímavý kontrast. Recept je nenáročný a…
Poctivý recept z poválečné kuchařky slavné české herečky Jiřiny Šejbalové. V době nedostatku dokázala vykouzlit chutné jídlo ze zbytků masa, sýra a čerstvých hub. Voňavá…
Hlíva s paprikou a slaninou je jednoduché, ale výrazně ochucené jídlo. Šťavnatá hlíva se propojí s křupavou slaninou a sladkou paprikou, česnek dodá vůni a petrželka…
Měkké a nadýchané sýrové pletýnky potřené česnekovým máslem jsou ideálním doplňkem k salátu nebo grilování. S tímto receptem doma vykouzlíte lahodné voňavé pečivo, které…
Frittata je tradiční italský pokrm z vajec, který se připravuje přímo v pánvi a podobá se omeletě. Tato varianta s bylinkami, rajčátky, žampiony a kuřecími párky je…
Zapečená cuketa se žampiony, slaninou a salámem je voňavá, sytá a přitom jednoduchá. Jemná cuketa, šťavnaté houby a křupavá slanina se při pečení propojí v lahodný celek…
Játra patří mezi suroviny, které buď milujete nebo nemáte rádi. Pokud patříte k první skupině, neváhejte si připravit dokonalé špízy. K játrům přidáme papriku, uzeninu a…
Pomazánka z červené řepy je barevná, svěží a plná chuti. Kombinace jemné Lučiny, strouhaného sýra a nasládlé řepy vytváří lahodný krém, který ozvláštní každé pečivo.…
Připravte návštěvě netradiční občerstvení. Rozpečený obložený hermelín ve stylu fondue. Hosté budou napichovat na vidličku různé suroviny a máčet je v tekutém…
Pod názvem benátský salát se ukrývá kombinace jemného kuřecího masa, barevných paprik, šťavnatých rajčat, výživné červené čočky a těstovin z tvrdé pšenice. Salát, lehce…
Šťavnaté vepřové kotlety, zapečené s plátkem goudy a doplněné orestovanými jablky, představují skvělou kombinaci sladkých a slaných chutí. Výpek s vývarem vytvoří…
Bramborovo-dýňový knedlík je chutnou a netradiční obměnou klasických knedlíků. Jemné brambory a sladká dýně, doplněné o voňavou petrželku a salám, jsou základem…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Posypeme je nakrájeným bůčkem.Vložíme do předehřáté trouby (cca 180 °C) a pečeme doměkka. Během pečení přeléváme…
Rolády jsou vznešeným a oku lahodícím pokrmem, který patří ke svátečním chvílím. K takovým můžeme zařadit i tuto roládu z bramborového těsta. Uvnitř je náplň z dušené…
Rolády jsou vznešeným a oku lahodícím pokrmem, který patří ke svátečním chvílím. K takovým můžeme zařadit i tuto roládu z bramborového těsta. Uvnitř je náplň z dušené…
Vnitřnosti jsou často neprávem opomíjenou surovinou, přitom z nich lze připravit skutečnou pochoutku. V tomto receptu se vepřová játra nejprve krátce povaří, poté…
Pivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní…
Snad nejoblíbenějším pokrmem připravovaným z čerstvých hub je bezesporu smaženice. Vyzkoušejte ji však trošku netradičně naservírovat. Ze salámu gothaj usmažíme salámové…
Stává se vám, že vám od oběda zůstane kousek masa, vařená zelenina z vývaru či trochu omáčky? Pak se vám bude hodit tento recept na krokety ze zbylého masa a zeleniny.…
V chladných dnech přijde vhod talíř příjemně horké polévky, která nejen krásně zahřeje, ale také dobře zasytí. Jemně nasládlá polévka s pikantním zázvorovým nádechem je…
Tato panenka v sobě spojuje jemné maso, výrazné koření a lehkou ovocnou svěžest. Sečuánský pepř dodá pokrmu pikantní aroma, zatímco jablka a žampiony přidají šťavnatost.…
Netradiční a zajímavá příloha z bramborového těsta. Bramborové mrkvičky zaujmou nejen děti. Jsou variací na bramborové krokety, obalené ve vajíčku a strouhance a…