Pečené papriky s vůní Orientu
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus připravíme podle návodu na obalu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme do pánve maso a společně chvilku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskus připravíme podle návodu na obalu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme do pánve maso a společně chvilku…
Brokolici narůžičkujeme a vaříme v osolené vodě. Jakmile změkne, slijeme polovinu vody a brokolici rozmixujeme s vegetou dle chuti. Ještě za tepla vsypeme kuskus do…
Do malého množství vody nasypeme očištěné a nakrájené houby, společně s větší špetkou soli a kmínem, dáme vařit na malý plamen. Bagety nakrájíme na plátky, dáme do mísy…
Jednotlivé řízky nasolíme, posypeme grilovacím kořením a uložíme do olejem vymazané chlebíčkové formy. Rohlíky nakrájíme na kostičky a na sucho opečeme na teflonové…
Brambory uvaříme doměkka, rozšťoucháme a necháme vychladnout. Ryby nakrájíme na menší kousky, vyložíme dno pekáče a posypeme kmínem. Posypeme nahrubo nastrouhanou mrkví,…
Z půlky nebohého kapra (dej mu pánbůh věčnou slávu) vyřízneme ploutve s trochou masa a uděláme z nich vývar. Po cca 25 minutách maso obereme a to velmi důkladně !!! V…
Elektrickou troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.Pórek, mrkev a celer omyjte, očistěte a pokrájejte asi na pěticentimetrové kousky.Cibulky nechte…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po uvaření vodu slijeme, k bramborám přidáme pohanku a společně rozšťoucháme. Poté přidáme…
1 italský rajčatový protlak (krabička Passata del Pomodoro 500 g); 1 středně velká cuketa (cca 400 – 500 g); horká voda na dolití obsahu hrnce na 1,7 litru, několik…
Cuketu nastrouháme, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme vejce, strouhanou mrkev, mouku, sůl a pepř. Na plech dáme papír na pečení a silně ho potřeme olejem (nebo použijeme…
Cuketu nastrouháme, vymačkáme a dáme do mísy. Přidáme vejce, strouhanou mrkev, mouku, sůl a pepř. Na plech dáme papír na pečení a silně ho potřeme olejem (nebo použijeme…
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme kolečka nebo kostičky mrkve, olej z rajčat a krátce restujeme. Přidáme rajčata z konzervy…
Houby nakrájíme na plátky. Nakrájíme šalotku nadrobno. Nasekáme česnek.Na houbovou omáčku zahřejeme v kastrolu na středním ohni 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje.…
Jablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Zapneme troubu na cca 200°C.Spodek pekáče vysypeme nahrubo nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneku pokrájenými na plátky.Do misky vyloupneme upečené stroužky, trochu…
Vydatnou polévku z kedlubny a brokolicového košťálu zvládnete připravit do půlhodiny. Talíř této horké zeleninové polévky podáváme ozdobený bylinkami a s dokřupava…
Porce kapra nemusí být pouze obalovanou klasikou. Připravte je zapečené v troubě, provoněné máslem, kořením, cibulkou a bylinkami, navíc s chutnou a křupavou krustičkou…
Připravte rodině chutný a jemný zelný salát. Takový, který se hodí i k bezmasým pokrmům. Například skvěle doplní knedlíky nebo noky s vejci, zapečené brambory a podobné…
Velikonoční pokrm ze zbytků pečených a uvařených mas v sobě skrývá i zužitkování vykoledovaných vajec. Stačí přidat kysané mléko a křen, díky kterému jídlo získá ten…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Tahle je plná bylinek, domácích…
Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a…
Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme.…
Jemně nastrouhaná kedlubna dodá klasické omeletě svěžest a zajímavou strukturu. Tento rychlý a jednoduchý pokrm je ideální jako lehká večeře nebo vydatná snídaně – stačí…
Nahořklý grep se šťavnatou dužinou je plný vitamínů. Vychutnejte si ho v lahodném spojení s šunkou, křupavými praženými mandlemi a zálivkou ze zakysané smetany a…