Kuřecí špalíky plněné slaninou, šunkou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenOrestované kuřecí špalíčky, plněné šunkou, sýrem a slaninou, vhodně doplněné česnekovými brambory a zeleninovým salátem, jsou symfonií chutí, které nelze odolat.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Orestované kuřecí špalíčky, plněné šunkou, sýrem a slaninou, vhodně doplněné česnekovými brambory a zeleninovým salátem, jsou symfonií chutí, které nelze odolat.…
	
			
	
Jemné rybí maso chutná skvěle při jednoduché úpravě bez velkého množství koření. Stačí ho zapéct v troubě s bílým vínem a citronovou šťávou, abychom podtrhli jeho chuť.…
	
			
	
V lese se již pomalu začínají objevovat první houby. Pokud i vy máte již svůj první letošní košík plný hub nasbíraný, pak určitě oceníte recept na smažené houbové placky…
	
			
	
Slané cuketové muffiny plněné mini mozzarellou překvapí šťavnatostí a jemnou chutí. Skvělé jako lehká večeře nebo pohoštění. Podávejte ještě teplé, když je sýr uvnitř…
	
			
	
Lehký zeleninový pokrm inspirovaný řeckou kuchyní. Cukety zapečené se sýrem, rajčaty, cibulí a česnekem, dochucené bylinkami. Skvělé teplé i studené, jako příloha nebo…
	
			
	
Květákové karbanátky patří ke klasice české kuchyně. Vylepšit je můžete přidáním nastrouhaného sýra a kousků kvalitní šunky. Pak už jen stačí obalit ve strouhance a…
	
			
	
Maso osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme.Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct.Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno,…
	
			
	
Rýži předem uvaříme s cibulí a 4 hřebíčky, pak ji necháme vychadnout. Cibuli s hřebíčky odstraníme.Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu…
	
			
	
Těstovinové saláty jsou rychlovkou na každý den. Kombinaci skvělých chutí najdeme v tomto receptu. Oblíbený druh těstovin doplní barevná zelenina, orestované kuřecí maso…
	
			
	
Klasický hovězí vývar s kořenovou zeleninou a masem, je doplněný o lahodné houbové knedlíčky, které mu dodají výraznější chuť a zajímavý kontrast. Recept je nenáročný a…
	
			
	
Poctivý recept z poválečné kuchařky slavné české herečky Jiřiny Šejbalové. V době nedostatku dokázala vykouzlit chutné jídlo ze zbytků masa, sýra a čerstvých hub. Voňavá…
	
			
	
Houbovec z Chuchelny je nadýchaný slaný nákyp, který připravíte z čerstvých, mražených či sušených hub, smetany a vajec. Voní naťovou petrželkou, muškátovým květem a…
	
			
	
Hlíva s paprikou a slaninou je jednoduché, ale výrazně ochucené jídlo. Šťavnatá hlíva se propojí s křupavou slaninou a sladkou paprikou, česnek dodá vůni a petrželka…
	
			
	
Játra patří mezi suroviny, které buď milujete nebo nemáte rádi. Pokud patříte k první skupině, neváhejte si připravit dokonalé špízy. K játrům přidáme papriku, uzeninu a…
	
			
	
Hovězí kližka je úplně skvělá v úpravě pomalým dušením. Jemná, šťavnatá, a pokud bude i dobře zakomponovaná v dvojici s houbami, čeká vás příjemný kulinářský zážitek.…
	
			
	
Lišky se v kuchyni neobjevují každý den, o to víc vyniknou, když je dostanete do ruky. V téhle bramborové pánvi hrají hlavní roli. Dodají jídlu výraznou chuť, vůni lesa…
	
			
	
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
	
			
	
Plněné bedly jsou skvělým sezónním pokrmem, který v sobě spojuje jemnou chuť lesních hub a výraznou nádivku z hermelínu, bylinek a rohlíku. Pečené dozlatova v troubě…
	
			
	
Stává se vám, že vám od oběda zůstane kousek masa, vařená zelenina z vývaru či trochu omáčky? Pak se vám bude hodit tento recept na krokety ze zbylého masa a zeleniny.…
	
			
	
Makrela má výraznou chuť, která si skvěle rozumí s různými druhy náplní – od slaniny až po zeleninu. Rybí závitky z ní jsou snadné na přípravu, krásně vypadají a ještě…
	
			
	
Mrkev jemně nastrouháme, goudu také.Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou…
	
			
	
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. vyšleháme společně s taveným sýrem a sardelovou pastou. Nakonec přidáme půl svazku posekané petrželky. Pěnu dáme do…
	
			
	
Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje, pokrájené slaniny a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu…
	
			
	
Předvařené drštky pečlivě omyjeme, ještě jednou je prodrbeme solí, zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka v hrnci. Uvařené drštky vyjmeme a pokrájíme na nudličky. Ze…