Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Pokud máte chuť na lehké a zdravé jídlo, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Lahodného pečeného pstruha podáváme s pestrou letní zeleninou opečenou na pánvi a provoněnou tymiánem.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 901 kJ /
1 171 kcal
Bílkoviny78,50 g
Tuky78,95 g
Vláknina18,48 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy30,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Petrželku nasekáme a smícháme se 2 lžícemi oleje, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Filety z ryby osolíme a z obou stran potřeme marinádou. Krok 2: Položíme na pečicí papír kůží dolů. Troubu rozehřejeme na 180 °C, vložíme rybu a pečeme 10-15 minut. Neotáčíme, aby se maso nerozpadlo. Krok 3: Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém nejdříve opečeme z obou stran lilky. Krok 4: Pak přidáme cuketu, cibuli, česnek a papriku. Osolíme, přimícháme trochu tymiánu a 7 minut restujeme. Pár minut před dokončením přidáme rajčátka. Krok 5: Podáváme k pečené rybě.

TIP: Rady na téma pstruh

Zveřejněno 18. 9. 2024 16:01

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319NR

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319NR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
petrželka, olej olivový, citron, česnek, pstruh, lilek, cuketa, paprika čerstvá žlutá, cibule červená, česnek, rajče cherry, sůl, tymián

Přidat fotografie receptu