Pečené vepřové koleno
Recept ještě nebyl hodnocenPečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 185 kJ / 44 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 5,50 g |
| – cukry | 5,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Buřty na pivu, to je pivní pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Perfektní kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva, si…
Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější,…
Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější,…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Pečené uzené koleno je opravdová delikatesa. Kousky křehkého a šťavnatého masa se budou díky předvaření na talíři jen rozpadat. Stačí je doplnit křenem, hořčicí a…
Špekáčky pečené v černém pivu se zeleninou vás dostanou. Pivo dodá jemnou nasládlost, zelenina šťavnatost a všechno se krásně propojí do hutné, voňavé omáčky. Jednoduché…
Kuřecí paličky jsou vděčné a oblíbené jídlo. Zvlášť pokud jsou doplněny chutným výpekem z marinády, stanou se zcela jistě výborným a rychlým pokrmem. Příprava není…
Pokud dáváte přednost lehčímu masu, vyzkoušejte kuřecí stehna pečená po vzoru tradiční svatomartinské husy. Podávejte je s červeným zelím a houskovým nebo bramborovým…
Do většího pekáče s víkem dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájený tuk a kůžičky, které jsme odřezali ze stran kuřecích čtvrtek. Na to položíme…
Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře…
Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.V pekáčku…
Měkká a šťavnatá žebírka s dokřupava opečenou kůrčičkou přímo lákají k obírání masa od kostí. Výborné chutě dosáhneme skvělou marinádou připravenou z piva, rajčatového…
Pokud zrovna spěcháme a přemýšlíme, jak si vaření zjednodušit, oceníme recepty z jednoho pekáčku. Recept na kuřecí paličky je příkladem jednoduchého vaření. Výsledný…
Čokoládový dort je taková klasika mezi dorty. Ale co takhle přidat tmavé pivo? Ozvláštní chuť dortu, zvláční korpus a rozhodně překvapí ty, kterým dort naservírujete.…
Husokachna je kříženec mezi domácí kachnou a husou. Tento hybridní druh má vlastnosti obou, což se projevuje v jeho mase, které je chutné a má menší množství tuku než…
Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Špekáčky na černém pivu jsou oblíbenou chlapskou pochoutkou nejen k fotbalu nebo hokeji. Decentně pikantní špekáčky, pomazané kečupem hořčicí a chilli omáčkou, zaručeně…
Šťavnaté výpečky při pečení rozvinou svou vůni široko daleko. Inspirujte se tímto receptem a připravte výtečné masové kousky pečené na pořádné dávce cibule, kterou…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Tento výborný guláš připravíme z cibulového základu a vepřového masa doměkka podušeného v rajčatovém protlaku a černém pivu. Dochutíme ho česnekem a chilli, které dodá…
Máte chuť na opravdu lahodnou a pikantní masovou pomazánku? Vyzkoušejte tento recept na pomazánku z pečeného bůčku. Je to sice kalorická nálož, ale ta božská chuť za to…