"Bajvočko" (podmáslový chléb s pizza moukou)

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 16 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

250 ml (g) vody
100 g kysaného podmáslí
Nyní v akci
lžička cukru
2 lžičky oleje
Nyní v akci
2 - 3 lžičky drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké mouky
250 g pizza mouky (Ramill)
2 lžičky soli
21 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vyndáme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, oválíme ho v mouce, zploštíme ho a vložíme do remosky s pečícím papírem vykynout.

  3. Pak upečeme (asi 45-50 minut).

Poznámka

Bajvočko se jmenuje chlebík proto, že první bochník byl bez odvážení surovin (od oka, přiměřeně...přiměřeně) - potřebovala jsem upéct chleba a bylo jedno, jaký. Jenže byl tak moc dobrý (resp. manželovi tak moc chutnal), že jsem druhého pokusu povzpomínala a už suroviny odvážila.

Je bělejší a nadýchanější, výborný i druhý den po upečení.

Kdo remosku nemá, může ho, samozřejmě, upéct v troubě.

Pizza mouka je dražší, než obyčejná, ale má zvýšený obsah lepku a krásně kyne. Pokud si ji koupíte, určitě ji v kuchyni spotřebujete všechnu.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/ - zde najdete i druhou variantu podmáslového chlebíka s pizza moukou. Ta má díky ovesným vločkám pevnější střídu než "bajvočko".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: "Bajvočko" (podmáslový chléb s pizza moukou)

  • rebeka rebeka

    :-O:-O ty joo, to je zase něco;-):-K:yes::yes:
    a kde seženu tu mouku, nevíš;-):-?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    finneta: Voda je mnohem řidší, než toto podmáslí, musela bys dosypávat mouku. Kefír můžeš použít, i když, podmáslí to není:-DPeklas už někdy s podmáslím? Chlebík (pečivo) s ním je téměř neznatelně nakyslé, opravdu jen lehounce, nemusíš se bát. Neznatelně a přeci zároveň tak, že díky němu chutná chleba jako s kváskem.
    Mně chutnají chleby s podmáslím jako ty, které jsme kupovávali kdysi, ještě i chvíli po 89.roce. Zkus;-) , podmáslí ti v lednici vydrží a využiješ ho i na další pečení.

    Odpovědět

  • finneta finneta

    Ivčo, prosím tě, díky podmáslí určitě bude mít chlebík "jinou"chuť, než klasický kupovaný. je kyselejší? nebo jak si mám tu chuť představit? a dá se použít místo toho jen voda? nebo kefír?

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Cathleen, další Tvoje specialitka:-O:-p+:yes:moc pěkný chleba.

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Ivuš nádhera :yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    tejaja: určitě, Teri :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Krásny chlebík :-D:yes:
    Pozrela som si ponuku mlyna, z ktorého objednávam múky. Našla som tam pšeničnú múku pizzovú - silnú . Mohlo by to byť ono ?;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    vypadá úžesně Bajvočko, jako všechny Tvé recepty+bod :yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    cathleen: Cathllen, tady se nemusím nijak rozmýšlet nad bodem, protože vím, že to bude opravdu dobrý chlebík jako vždy a máš 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)moc pěkný chlebík jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    +5:yes: Nejen za ten geniální nápad s moukou s vysokým obsahem lepku. Stále marně sháním semolinu a to by mohla být adekvátní náhrada. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen:tak v Kaufu jsem si ji tedy nevšimla, musím prozkoumat, díky :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    spagetka: nee, buď Kaufland nebo Tesco. Je bělounká a opravdu krásně kyne. Chci z ní zkusit třeba i slané tyčky (nebo tu pizzu):-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak tuhle mouku neznám, Cat, kdes ji koupila? V Lídlu? vypádá to mňamkově :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tý jo, tak po pizza mouce se musím podívat :yes: Chleba vypadá, jak jinak, velmi chutně :-p:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo