Lžičkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenDortový korpus a šlehačku uděláme den předem. 4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru. 4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru. Předehřejeme troubu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortový korpus a šlehačku uděláme den předem. 4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru. 4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru. Předehřejeme troubu na…
Necháme vyskytnout kvásek v teple.Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.Po vykynutí…
Naklepané, jemně osolené kuřecí řizky vložíme na noc do marinády z podmáslí, steakového koření (nešetříme) a dvou lžiček sušeného česneku. Na rozpáleném oleji a…
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí (nebo do bílého jogurtu smíchaného s vodou). Necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a…
Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme…
Do misky dame maslo, cmar a zalejeme to prevarenou vodou. Cmar nezhrievame zvlast, ani maslo netopime. Ked sa zaleju prevarenou a trochu vychladnutou vodou, nechame…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm nebo nějakou jinou formu. Já použila čtvercovou formu. Dno vyložte papírem…
Předehřejte troubu na 150°C.Nejprve promíchejte rozmačkané banány s citronovou šťávou.Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a dejte stranou.Ve…
Talíř teplé a chutné polévky spolehlivě zasytí a zvedne náladu. Polévku plnou brambor, připravenou z podmáslí, podáváme s vejci vařenými natvrdo. Její chuť vás opravdu…
Muffiny jsou skvělá volba pro odpolední svačinu. Příprava je velmi jednoduchá, ozdobit je můžete čistě podle své fantazie a surovin, které máte doma. Šikovné…
Polévky mají v naší kuchyni nezastupitelnou roli. Jsou syté, zahřívají a zpravidla jsou také rychle hotové. Stejně tak je tomu i v případě této polévky. Je plná brambor,…
Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do…
Objevte kouzlo červeného sametu v podobě brownies s kefírem a tvarohovou náplní. Dokonalý valentýnský dezert spojuje jemnou kakaovou chuť s osvěžujícími tóny kefíru a…
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke…
Klasický perník na plech zná snad každý. Varianta s podmáslím zamíchaným do těsta je krásně vláčná a dává výsledku zajímavější chuť. Ve skvělý chuťový zážitek jej ale…
K vykvašenému prefermentu přidáme podmáslí, ve 40 g vody (z psaných 80 g) rozmíchané droždí a všechnu pšeničnou chlebovou mouku. Promísíme a necháme 30 minut stát –…
Do mísy dáme podmáslí, obě vejce, cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.Mouku, sodu a sůl smíchejte, máslo rozpusťte a obojí postupně, za stálého promíchávání…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba).Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen.Přidáme olej a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 3 mm plátky a osolíme. Smetanu smícháme s podmáslím, lístky tymiánu a kořením.Polovinu ochucené smetany nalijeme do mísy a brambory v…
●V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy si prosyjeme…
1) Mateřský kvásek: Smíchejte ve sklenici, zakryjte papírovým ubrouskem nebo utěrkou a ponechte v pokojové teplotě po 3 dny. Směs začne vytvářet bublinky a bude lehce…
Nejprve smícháme sypké přísady na těsto a poté do nich zamícháme olej a podmáslí.Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečeme při 170°C zhruba 40 minut.Krém…
Na světlé těsto smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme podmáslí v kterém jsme rozšlehali vejce, olej a vše smícháme dohromady. Na tmavé těsto smícháme mouku s…