Vdolečky z majolkového těsta

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 2 hodiny cca 4o vdolečků Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru
2 vejce
1 kostka droždí (42g)
100 g Majolky®
4 lžíce oleje
6 lžic rumu
250 ml mléka
1/2 lžičky soli
Krém:
200 g Mascarpone
250 ml smetany ke šlehání (33%)
moučkový cukr
Na dokončení:
švestková povidla
borůvky
máta
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme tekuté suroviny, rozdrobíme droždí a přidáme sypké suroviny. Zapneme na program těsto.

  2. Po vykynutí je těsto velmi řídké. Řádně si vysypeme vál hladkou moukou, vylijeme těsto, posypeme si ho hladkou moukou a vyválíme placku cca, půl centimetru silnou.

  3. Vykrájíme kolečka a pečeme na sucho na litinovém tálu.

  4. Smícháme Mascarpone, šlehačku a cukr. Vyšleháme do hladkého krému.

  5. Vychladlé vdolečky potřeme povidly, přidáme Mascarpone a dozdobíme borůvkami a mátou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vdolečky z majolkového těsta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kolace s majolkoveho testa koláče z majolkového těsta Majolkové® vdolky vdolky z majolkového těsta domácí pečivo z majolkového těsta recept na tvarohové vdolečky kolacky z majolkoveho testa vdolky s Majolkou® těsto na vdolky s Majolkou® rohlicky z majolkoveho testa rohlíky z majolkového těsta recept na vdolky tekuté těsto

Zapomněl/a jsem heslo